Η πορεία εμβολιασμών ανά Περιφέρεια και το «καμπανάκι» Τσιόδρα

Τον πίνακα που αποτυπώνει την εικόνα της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα, παρουσίασε κατά τη σύσκεψη με τους επικεφαλής των 13 Περιφερειών, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως υπογράμμισε, ο κος Θεμιστοκλέους, διαθέσιμα εμβόλια και ραντεβού, υπάρχουν σε ολόκληρη την επικράτεια.

Ψηλά στους εμβολιασμούς τα Ιόνια Νησιά

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Περιφέρεια που κατέχει τα πρωτεία στους εμβολιασμούς με την πρώτη δόση είναι τα Ιόνια Νησιά με 55% του πληθυσμού και ακολουθεί το Νότιο Αιγαίο με 52% και η Αττική με 51%.

Χαμηλά Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο

Στον αντίποδα, η Στερεά Ελλάδα, η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο βρίσκονται αρκετά πίσω καθώς έχει εμβολιαστεί με μία δόση μόλις το 39% του πληθυσμού.

Στα Ιόνιο βρίσκεται και το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασμένων και με τις δύο δόσεις, καθώς τις έχει λάβει το 47%. Στο Νότιο Αιγαίο έχει εμβολιαστεί πλήρως το 44%, ενώ στη Δυτική Μακεδονία το 39%.

Στη Στερεά Ελλάδα έχει κάνει και τις δύο δόσεις το 31%, ενώ έχει εμβολιαστεί το 32% του πληθυσμού σε Ανατολική Μακεδονία – Θράκη και Πελοπόννησο.

«Καμπανάκι Τσιόδρα»

Στη τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων , Σωτήρης Τιόδρας. Ο κος Τσιόδρας παρουσίασε την πλήρη επιδημιολογική εικόνα της χώρας, δίνοντας έμφαση στις περιοχές που υπάρχει έντονα αυξητική τάση της πανδημίας το τελευταίο διάστημα, όπως είναι η Αττική, η Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης

Υπ.Υγείας: Πρόσκληση ένταξης γιατρών στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών κατ’ οίκον- Αναλυτικές οδηγίες

Στη μάχη του εμβολιασμού ρίχνονται οι Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ

Μητσοτάκης: Καμία χαλάρωση στους ελέγχους για την COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.