“Όσοι νοσηλεύονται ανήκουν σε δύο κατηγορίες – Όλοι όμως είναι ανεμβολίαστοι”

“Αυτή τη στιγμή, στα νοσοκομεία, οι ασθενείς με κορωνοϊό χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας και δεν εμβολιάστηκαν και νεαρές ηλικίες οι οποίες επίσης δεν εμβολιάστηκαν”. Αυτά δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης.
«Δεν μπορεί όλοι οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο να έχουμε την ίδια παρατήρηση, δεν μπορεί να είμαστε όλοι μέρος μιας συνωμοσίας», συνέχισε.

Είναι στο χέρι μας να μην περάσουμε τέταρτο κύμα

Σχολιάζοντας την κάμψη στην πτωτική πορεία των κρουσμάτων στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα, τόνισε ότι πρόκειται για πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Ορισμένοι από τους παράγοντες αυτούς είναι η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία στην Ελλάδα δεν καταγράφει μέχρι στιγμής αυξημένα κρούσματα, η χαλάρωση των μέτρων και των πολιτών αλλά και το γεγονός ότι σημαντικό μέρος πληθυσμού με ηλικιακό εύρος που είναι ενεργό στην καθημερινότητα, είναι ανεμβολίαστο.
Αναφορικά με το τέταρτο κύμα της πανδημίας, ο κ. Λουκίδης είπε ότι θέλει να βγάλει από το μυαλό του αυτό το σενάριο. «Δεν θα ήθελα να ξαναζήσουμε τις ίδιες σκηνές», ανέφερε, εκτιμώντας ότι ενδεχομένως θα βιώσουμε την ίδια κατάσταση αλλά σε μικρότερο μέγεθος και με άλλες ηλικίες.
Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι είναι στο χέρι του καθενός να μην περάσουμε τα ίδια, κάνοντας έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.