Το φάρμακο του σκανδάλου έχει γενόσημο, η Ζωή αποφεύγει Μάκη και η Θεανώ αλλοτριώνεται

Το φάρμακο για την πολλαπλή σκλήρυνση, που προκάλεσε σκάνδαλο στη χώρα, έχει πια γενόσημο. Στην εκδήλωση της Rafarm είδαμε το πρώην αντρόγυνο Ζωή Ράπτη – Μάκη Βορίδη έως και να μη μιλούν. Για τον ΕΟΠΥΥ τι να πούμε…

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με σπόνσορα τον ΕΟΠΥΥ

Το έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες αναφορές μας: ο ΕΟΠΥΥ απέχει δραματικά από μια αντικειμενική ενημέρωση για τους πολίτες. Και το απέδειξε και πάλι στις 14/11, στην Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη.

Επισκεφτήκαμε το site του ΕΟΠΥΥ εκείνη τη μέρα. Μόλις ανοίγαμε την ιστοσελίδα πεταγόταν ένα τύπου παράθυρο, ως ευαισθησία του Οργανισμού για τη νόσο. Και πολύ καλά έκανε. Όμως το να μας καθοδηγεί σε μια συγκεκριμένη συνεδρία ιντερνετική, μάλλον δεν είναι κάτι αντικειμενικό.

Προς Θεού, δεν κατηγορούμε το συγκεκριμένου σάιτ και τους συναδέλφους που δούλεψαν για να μας ενημερώσουν σε συγκεκριμένα θέματα. Και μια χαρά δουλειά έκαναν.

Όμως ο ΕΟΠΥΥ δεν θα πρέπει να είναι ένας δρόμος… προτίμησης επικοινωνίας. Θα πρέπει να ενημερώνει ο ίδιος ως Οργανισμός και να υπογράφει την ενημέρωση.

Πού’ σαι Κώστα να τα δεις

Δέκα χρόνια πέρασαν από την έγκριση και στην Ελλάδα της πρώτης από του στόματος θεραπείας για την πολλαπλή σκλήρυνση, τη φιγκολιμόδη, και πλέον έχουμε γενόσημα. Τότε είχε θεωρηθεί επανάσταση το χάπι για τη νόσο.

Μιλάμε για την αρχή των μνημονίων, με τον Άδωνη Γεωργιάδη να κατηγορείται, γιατί επιτρέπει την αποζημίωση του φαρμάκου και τον Κώστα Φρουζή, διευθυντή στη Novartis – που ανέπτυξε τη συγκεκριμένη θεραπεία – να εμπλέκεται σε μετέπειτα σκάνδαλο.

Πραγματικά, ποιο είναι το νόημα σε όλο αυτό…

Υ. Γ. Αν υπάρχει θέμα με αθέμιτες πρακτικές της πολυεθνικής, θα το δούμε σε λίγους μήνες. Αλλά το φάρμακο δεν έκανε καλό στους ασθενείς; Αν όχι, γιατί τώρα έχουμε σε διαπραγμάτευση τιμής αυτό και τα δύο του γενόσημα;

Μάκης – Ζωή

Δεν θα πούμε πολλά εδώ. Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη θέλει να εμφανίζεται συχνά. Ο Μάκης Βορίδης επίσης. Βρέθηκαν μαζί, λοιπόν, οι προ 30 ετών σύζυγοι, στην εκδήλωση της Rafarm, της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, που εγκαινίασε το νέο ερευνητικό της κέντρο.

Αν μας τα είπαν καλά, δεν αντάλλαξαν ούτε κουβέντα. Στην, δε, κοπή της σχετικής κορδέλας για τα εγκαίνια, ούτε ματιά.

Ανταγωνισμός ενόψει εκλογών; Θα δείξει.

Ο Δημήτρης το παλεύει

Σχετικά ήπιων τόνων ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ημερίδα του ΣΑΦΕΕ για τις κλινικές μελέτες. Τα κλασικά τόνισε. Όμως οι φαρμακευτικές είναι στα κάγκελα.

Κλινικές μελέτες με αυτή την κατάσταση στην Ελλάδα, δεν παίζουν. Να δίνουν λεφτά και να μην αφαιρούνται από το επενδυτικό clawback;

Δύο ερωτήσεις

Είναι αλήθεια ότι ο Παύλος Πολάκης έκοψε το τσιγάρο εδώ και τρεις μήνες;

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους είναι στη Μελβούρνη;

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης 

Πρωτοποριακή επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος στο Μητέρα

Ο ελληνικός προορισμός που προτείνει το Lonely Planet για διακοπές το 2023

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.