Συνήθειες που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται βρώμικο και ακατάστατο

Το να έχετε ένα καθαρό σπίτι είναι κάτι για το οποίο πολλοί άνθρωποι προσπαθούν, αλλά αν το δικό σας φαίνεται να προσελκύει συνεχώς σκόνη και βρωμιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνετε λάθος. Συνήθειες όπως το να μην στρώνετε το κρεβάτι σας ή να φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση σκόνης και βρωμιάς. Για να κάνετε τις προσπάθειες καθαρισμού σας πιο αποτελεσματικές, προσπαθήστε να κόψετε αυτές τις συνήθειες που οι ειδικοί λένε ότι στην πραγματικότητα κάνουν το σπίτι σας πιο βρώμικο.

Φοράτε παπούτσια μέσα στο σπίτι

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα παπούτσια σας συσσωρεύουν πολλά μικρόβια και βακτήρια, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονται στο σπίτι σας. «Αφήνοντας τα παπούτσια στην μπροστινή πόρτα, ελαχιστοποιείς την εξάπλωση αυτού του βακτηρίου καθώς και όλης της βρωμιάς, που μπορεί να κολλήσουν στο κάτω μέρος των παπουτσιών και να εναποτεθούν σε όλο το σπίτι», λέει η Marla Mock, πρόεδρος της εταιρείας καθαρισμού, Molly Maid.

 

Δεν κλείνεις το καπάκι της λεκάνης

Κρατήστε κλειστό το καπάκι της λεκάνης, για να αποφύγετε τη συσσώρευση βακτηρίων σε άλλες επιφάνειες του μπάνιου. «Όποτε ξεπλένετε μια λεκάνη με το κάθισμα ανοιχτό, μικροσκοπικά σωματίδια που περιέχουν βακτήρια προωθούνται στον αέρα λόγω της δύναμης του νερού που ξεπλένεται», λέει η Mock. «Αυτά τα σωματίδια μπορούν να κατακαθίσουν σε κοντινές επιφάνειες και μπορούν να μολύνουν τα κοντινά αντικείμενα, όπως πετσέτες ή οδοντόβουρτσες».

Δεν φροντίζετε τα φυτά σας

Τα φυτά μπορούν να προσθέσουν μια αίσθηση ζεστασιάς και ζωντάνιας στο σπίτι σας. Ωστόσο, αν δεν τα φροντίζετε σστά, τα νεκρά ή άρρωστα φύλλα μπορούν να προσελκύσουν έντομα και παράσιτα, τα οποία μπορεί να κάνουν τα φυτά σας να μυρίζουν άσχημα.

Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα όταν η σακούλα είναι γεμάτη

«Όταν σκουπίζετε με γεμάτη τη σακούλα, της ηλεκτρικής σκούπας, δεν υπάρχει πλέον χώρος για τη φισούνα που μαζεύει ψίχουλα και άλλες βρωμιές», λέει η Mock. «Ουσιαστικά, η γεμάτη σακούλα, επηρεάζει το φίλτρο καθώς βγάζει όλη τη σκόνη και τη βρωμιά στον αέρα». Επιπλέον, η μη αλλαγή της σακούλας, μπορεί να επιβαρύνει την ηλεκτρική σκούπα σας, επηρεάζοντας αρνητικά τη διάρκεια ζωής της.

Δεν πλένετε συχνά  τις πετσέτες κουζίνας ή μπάνιου

Το να μην πλένετε τακτικά τις πετσέτες της κουζίνας και του μπάνιου σας, αφήνει χώρο για τη συσσώρευση βακτηρίων. «Αν χρησιμοποιείτε αυτές τις πετσέτες στο σώμα σας ή για το στέγνωμα των πιάτων, μπορεί να μεταφέρει αυτούς τους ρύπους στο δέρμα ή τα πιάτα σας, ακυρώνοντας τελικά τον σκοπό της καθαριότητας», λέει η Mock.

Ανοιχτά παράθυρα

Είναι αναζωογονητικό να ανοίγετε τα παράθυρα και να εισάγετε λίγο εξωτερικό αέρα στο χώρο διαβίωσης, αλλά αφήνοντάς τα ανοιχτά για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να επιτρέψει στη σκόνη, τη γύρη και άλλους εξωτερικούς ρύπους να εισέλθουν στο σπίτι. Τα υπολείμματα μπορεί να κολλήσουν στα αντικείμενα και ακόμη και να προκαλέσουν κάποια εποχιακά συμπτώματα αλλεργίας.

Δεν κάνετε μπάνιο το κατοικίδιό σας

Τα κατοικίδια ζώα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας για πολλούς ανθρώπους. Μας προσφέρουν συντροφιά, αγάπη και χαρά. Ωστόσο, τα κατοικίδια ζώα μπορούν επίσης να μυρίσουν άσχημα, ειδικά εάν δεν τα πλένετε τακτικά, λέει η Kathy Cohoon, η διευθύντρια  Two Maids.

Αφήνετε υγρές τις πετσέτες σας

Μυρίζουν μούχλα οι πετσέτες του μπάνιου σας; Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων στις πετσέτες. Γι’ αυτό είναι καλό να τις πλένετε τακτικά και να τις απλώνετε μετά από κάθε χρήση για να στεγνώνουν και να μην αναπτύσσεται μούχλα στην επιφάνειά τους.

Δεν καθαρίζετε τα χαλιά

Τα χαλιά και οι μοκέτες είναι αναπόσπαστο κομμάτι πολλών σπιτιών. Προσθέτουν ζεστασιά, άνεση και στυλ, αλλά μπορούν επίσης να γίνουν πηγή δυσάρεστων οσμών και βακτηρίων.

Διαβάστε επίσης  

Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας για να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες

Οι 3 ιοί που απειλούν σοβαρά το δέρμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.