Λιπαρότητα στο πρόσωπο: 3+1 τρόποι για να τη θέσετε υπό έλεγχο

Η λιπαρότητα στο πρόσωπο είναι μια κατάσταση που έχει απασχολήσει και συνεχίζει να απασχολεί πολλούς ανθρώπους. Το δέρμα, έχει αυτή τη χαρακτηριστική γυαλάδα, που συνήθως συνοδεύεται από διεσταλμένους πόρους, μαύρα στίγματα και ενίοτε από ακμή.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα στο πρόσωπο;

Αν αναρωτιέστε πως θα αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα στο πρόσωπο η απάντηση είναι πολύ απλή: Με σωστή, συστηματική και επιμελή φροντίδα, αναφέρει ο δερματολόγος, επικεφαλής της κλινικής Penn State Hershey Medical Center, Loren Clarke, M.D.

Καθαρισμός

Το πρώτο -και μείζονος σημασίας- βήμα για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας είναι ο καθαρισμός, αναφέρει ο γιατρός.  Η επιλογή προϊόντων για τον καθαρισμό του λιπαρού προσώπου φαίνεται μία εύκολη διαδικασία, που όμως κρύβει παγίδες.

Δεν είναι όλα τα καθαριστικά κατάλληλα για το λιπαρό δέρμα. Κάποια καθαριστικά, εκτός της περίσσειας σμήγματος, αφαιρούν ταυτόχρονα και την υγρασία της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να την αφυδατώνουν. Φροντίστε να επιλέξετε κάποιο ήπιο καθαριστικό gel ή αφρό που να αναγράφει ότι ενδύκνειται για λιπαρό δέρμα. Αυτά τα προϊόντα σέβονται την ισορροπία της επιδερμίδας,ενώ παράλληλα ρυθμίζουν τη λιπαρότητα.

Επιπλέον, καλό είναι να μην το παρακάνετε με τον καθαρισμό, καθώς το δέρμα αντιδρά σε αυτό και παράγει περισσότερο σμήγμα. Δύο φορές τη μέρα, πρωί και βράδυ, είναι αρκετές -με εξαίρεση τις ημέρες που ιδρώνετε πιο έντονα.

Ο καθαρισμός καλό είναι να ολοκληρώνεται με την εφαρμογή ενός νερού καθαρισμού με μικύλλια. Το νερό micellar απομακρύνει τα υπολείμματα μακιγιάζ και εξυγιαίνει την επιδερμίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του για τον καθαρισμό ή το ντεμακιγιάζ του προσώπου σε πολύ κουραστικές μέρες που δεν έχετε κουράγιο να το πλύνετε.

 Απολέπιση

Η απολέπιση είναι ένα βήμα που συχνά παραλείπεται, όμως είναι πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση της λιπαρότητας, αναφέρει ο Dr. Clarke. Βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους και βελτιώνει την όψη της επιδερμίδας. Εκτός αυτών, η ιδανική μάσκα για το λιπαρό δέρμα μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος και να προσφέρει ματ όψη.

Ενυδάτωση

Η καθημερινή ενυδάτωση του προσώπου είναι απαραίτητη για όλους τους τύπους επιδερμίδας. Η αφυδάτωση τις καθιστά ευάλωτες και επιταχύνει τη δημιουργία σημαδιών γήρανσης. Μια λιπαρή επιδερμίδα που δεν ενυδατώνεται, στην προσπάθεια της να διατηρήσει την ελαστικότητά της, παράγει περισσότερο σμήγμα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να απαλλαχθεί από τη λιπαρότητα.

Οι ενυδατικές κρέμες προσώπου λιπαρού δέρματος -εκτός της ενυδάτωσης- προσφέρουν σμηγματορυθμιστική δράση και ματ αποτέλεσμα. Σιγουρευτείτε πως η κρέμα που θα επιλέξετε αναγράφει πως είναι μη φαγεσωρογόνος και δεν περιέχει έλαια, καθώς αυτά τα προϊόντα φράζουν τους πόρους και δεν είναι κατάλληλα για το δέρμα με λιπαρότητα, λέει ο Dr. Clarke.

Αντιηλιακή προστασία

Η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην επιδερμίδα. Αυτό μπορεί να ακούγεται ιδανικό σε κάποιον που αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη λιπαρότητα, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Όταν το λιπαρό δέρμα αφυδατωθεί από τον ήλιο, ως αντίδραση στην προσπάθεια του να διατηρήσει τη φυσική του υγρασία, θα παράξει μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση της λιπαρότητας και όλων των συμπτωμάτων που τη χαρακτηρίζουν.

Διαβάστε επίσης 

Αναζητήστε αυτά τα συστατικά στις κρέμες και περιορίστε τις ρυτίδες του λαιμού

«Φαρμακευτικά» φυτά: Ποια είναι και τι μας προσφέρουν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.