Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας για να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες

Ένα κακό εσωτερικό κλίμα στο σπίτι, μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία σας.Μία από τις πιο κοινές αιτίες αλλεργιών στο υπνοδωμάτιο είναι η υγρασία και η σκόνη. Τα οικιακά ακάρεα της σκόνης ευδοκιμούν σε τέτοια περιβάλλοντα, αλλά επιβαρύνουν την υγεία σας. Οι αλλεργίες μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα, εάν δεν κάνετε κάτι για να καταπολεμήσετε τις αιτίες που τις δημιουργούν, λέει η αλλεργιολόγος με έδρα τη Νέα Υόρκη, dr Kena Shah, D.O.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, λέει η dr Kena Shah, είναι ότι ο ελλιπής καθαρισμός του σπιτιού μπορεί πραγματικά να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας. Όταν καθαρίζετε, τη σκόνη τα αλλεργιογόνα που κρύβει θα σκορπίσουν και θα διαχυθούν στον αέρα. Και αυτό σίγουρα θα σας προκαλέσει κάποιου είδους αλλεργική αντίδραση. Επομένως, πρέπει να φροντίσετε να καθαρίζετε τακτικά, αλλά με το σωστό σύστημα.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει τόση σκόνη ή αλλεργιογόνα στο σπίτι σας και οι εξάρσεις της αλλεργίας σας θα μειωθούν. Μην ξεχνάτε να φοράτε μάσκα κατά τον καθαρισμό του σπιτιού για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα εισπνεύσετε κανένα από τα αλλεργιογόνα.

Μία αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, αλλά συχνά ένας λόγος είναι τα οικιακά ακάρεα της σκόνης, τα οποία είναι μικροσκοπικά ζωύφια μη ορατά με γυμνό μάτι.

Πώς να καθαρίστε το σπίτι σας για να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες

Πλένετε τα παπλώματα και τα μαξιλάρια σας στους 60 βαθμούς

Να πλένετε το πάπλωμά σας τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. Θυμηθείτε να ακολουθείτε πάντα τις αναγραφόμενες οδηγίες πλυσίματος.

Αερίστε το πάπλωμα και το μαξιλάρι σας σε εξωτερικό χώρο όσο πιο συχνά γίνεται

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τον υγρό καιρό, αλλά και την απευθείας έκθεση στον ήλιο, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να καταστρέψει το γέμισμά τους.

Πλένετε τα κλινοσκεπάσματά σας συχνά

Να πλένετε τα κλινοσκεπάσματα στους 60 βαθμούς, τουλάχιστον κάθε 14 ημέρες.

Χρησιμοποιήστε ένα επίστρωμα ή προστατευτικό στρώματος Ένα επίστρωμα προστατεύει το στρώμα σας και πλένεται εύκολα. Σας προτείνουμε να το πλένετε στους 60 βαθμούς 6-12 φορές τον χρόνο.

Θυμηθείτε να αερίζετε το σπίτι σας 

Αερίστε το σπίτι σας τουλάχιστον για 5-10 λεπτά, 3 φορές την ημέρα και λάβετε υπόψη την συγκέντρωση υδρατμών που προκαλούνται από το μαγείρεμα ή το μπάνιο.

Διατηρήστε μια μέση θερμοκρασία 20 βαθμών σε όλα τα δωμάτια

Εάν επιθυμείτε να κοιμηθείτε άνετα, τότε, χαμηλώστε την ένταση της θερμότητας στο υπνοδωμάτιο λίγο πριν κοιμηθείτε.

Μην φοράς παπούτσια μέσα στο σπίτι

Αν μπαίνεις στο σπίτι με τα παπούτσια και συνεχίζεις να τα φοράς, μεταφέρεις τη γύρη που έχει κολλήσει στον αέρα που αναπνέεις. Καλύτερα να τα βγάζεις στην πόρτα.

Διαβάστε επίσης 

Το φυτό ”γιατρικό” που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

Γιατί εκνευριζόμαστε τόσο εύκολα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.