Αναζητήστε αυτά τα συστατικά στις κρέμες και περιορίστε τις ρυτίδες του λαιμού

Οι ρυτίδες του λαιμού, όπως και του ντεκολτέ, είναι μάρτυρες της ηλικίας, ακόμα και αν το πρόσωπο φαίνεται φωτεινό και νεανικό.

Οι περισσότεροι ακολουθούμε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μας, αλλά ακόμα και αν απλώνουμε ενυδατική σε λαιμό και ντεκολτέ, δεν δίνουμε τόση προσοχή όσο στο πρόσωπο.

Όπως εμφανίζονται οι ρυτίδες στο πρόσωπο, έτσι εμφανίζονται και οι ρυτίδες του λαιμού και οι επιβαρυντικοί παράγοντες είναι η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, το κάπνισμα, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και οι φραγμένοι πόροι.

Επιπλέον, πολλοί από εμάς έχουμε μια κακή συνήθεια στάσης, όπου το κεφάλι μας πέφτει προς κάτω, ειδικά αν κοιτάζουμε συνέχεια το κιητό μας.

Το δέρμα στο λαιμό είναι πιο λεπτό και πιο ευαίσθητο από το δέρμα του προσώπου και γι αυτό ο λαιμός είναι ένα από τα πρώτα μέρη που δείχνουν σημάδια γήρανσης.

Πώς να μειώσετε τις ρυτίδες του λαιμού

Τα συστατικά φροντίδας του δέρματος για το πρόσωπό σας καλύπτουν και την περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ.

Το κλειδί είναι η πρόληψη. Αναζητήστε συστατικά που θα σας προστατεύσουν από τον ήλιο και τη ρύπανση, όπως:

Τοπικά αντιοξειδωτικά

Μετά τον καθαρισμό το πρωί, εφαρμόστε ένα τοπικό αντιοξειδωτικό στο πρόσωπο, το λαιμό και το πάνω μέρος του στήθους σας. Επιλέξτε προϊόντα που περιλαμβάνουν συστατικά όπως βιταμίνη C , βιταμίνη Ε ή φερουλικό οξύ.

Αυτά τα αντιοξειδωτικά μειώνουν στην πραγματικότητα το οξειδωτικό στρες στο δέρμα. Το οξειδωτικό στρες είναι η κυτταρική βλάβη που αναδύεται όταν το σώμα σας κατακλύζεται από ελεύθερες ρίζες . Το οξειδωτικό στρες στο δέρμα σας μπορεί να οδηγήσει σε λεπτές γραμμές, ρυτίδες και ηλιακές κηλίδες. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην εξισορρόπηση των ελεύθερων ριζών και περιορίζουν τις βλάβες.

Τα τοπικά αντιοξειδωτικά πωλούνται συνήθως ως οροί ή έλαια. Χρησιμοποιήστε τα ως πρώτο βήμα μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας.

Αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού κάθε μέρα είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και αλώβητο από τη φθορά του φωτός. Ο ήλιος εκπέμπει και τις ακτίνες UVA και UVB. Οι ακτίνες UVB προκαλούν ηλιακά εγκαύματα. Οι ακτίνες UBA συμβάλλουν στη γήρανση.

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή υψηλότερο στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και οποιοδήποτε άλλο εκτεθειμένο δέρμα σας .

Το αντηλιακό συχνά συνδυάζεται με ενυδατικές κρέμες προσώπου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ξεχωριστό αντηλιακό προϊόν που έχει σχεδιαστεί για το πρόσωπο. Θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ρετινοειδή

Ένα παράγωγο της βιταμίνης Α, τα ρετινοειδή μπορούν να βρεθούν σε προϊόντα τοπικής φροντίδας δέρματος που διεγείρουν το κολλαγόνο . Μπορεί να είναι ήδη βασικό στοιχείο της βραδινής ρουτίνας περιποίησης του δέρματος. Αλλά μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε λίγο τα προϊόντα σας όταν στοχεύετε τις ρυτίδες του λαιμού.
Τα ρετινοειδή, χρησιμοποιούνται σε μικρότερη ποσότητα στο λαιμό, επειδή ο λαιμός έχει λιγότερους αδένες λίπους και μπορεί να είναι πιο ευαίσθητος στην ξηρότητα και τον ερεθισμό.

Ξεκινήστε με μια ρετινόλη χαμηλότερης ισχύος για μερικές εβδομάδες, εφαρμόζοντάς την ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας κάθε δεύτερη μέρα. Εάν δεν παρατηρήσετε καμία αρνητική επίδραση, όπως ερεθισμό, κάψιμο ή ερυθρότητα, μπορείτε να δοκιμάσετε να αυξήσετε την ποσότητα.

Χρησιμοποιήστε ρετινοειδή μετά τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού σας το βράδυ. Εφαρμόστε μια νυχτερινή ενυδατική κρέμα μετά.

Υαλουρονικό οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα απαραίτητο ενυδατικό συστατικό που είναι κοινό σε ενυδατικές κρέμες ή ως αυτόνομος ορός.

Όταν χρησιμοποιείται τοπικά, το υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ενυδατωμένο. Καταπολεμά την ξηρότητα και βοηθά στην αποκατάσταση του φραγμού του δέρματος και την ενυδάτωση του δέρματος.

Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί πρωί και βράδυ για να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων στο λαιμό, το πρόσωπο και το ντεκολτέ.

Διαβάστε επίσης

Τα χαρίσματα των ατόμων με αυτισμό και αναπηρίες – Καινοτόμο πρόγραμμα τεχνητής νοσημοσύνης

Η φυτική διατροφή μπορεί να επιβραδύνει την εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.