Κορονοϊός και εγκυμοσύνη: Τρομάζουν τα στοιχεία νέας μελέτης

Τρομάζουν τα στοιχεία νέας μελέτης για τη σχέση κορονοϊού και εγκυμοσύνης.

Όπως φάνηκε, οι έγκυοι και όσες γυναίκες προγραμματίζουν μια εγκυμοσύνη πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της COVID-19, καθώς ο κορονοϊός σχετίζεται με αυξημένες πιθανότητες πρόωρου τοκετού, διασωλήνωσης και απειλητικών επιπλοκών κατά τον τοκετό.

Αναφορές γιατρών στις ΗΠΑ δείχνουν μια τάση ανόδου στα περιστατικά μόλυνσης εγκύων από τον κορονοϊό, που δεν έχει καταγραφεί ξανά στο παρελθόν. Ως τα μέσα Αυγούστου, σύμφωνα με το Bloomberg, το 76,2% των εγκύων στις ΗΠΑ δεν είχε εμβολιαστεί έναντι της COVID-19.

Μεγάλος ο κίνδυνος επιπλοκών

Οι έγκυοι είναι πιο ευάλωτες έναντι της λοίμωξης, καθώς παρουσιάζουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν και διατρέχουν22 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, σε σύγκριση με εγκύους που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό.

Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύονται στο JAMA. Η μελέτη έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και συμμετείχαν και στατιστικολόγοι. Αναλύθηκαν στοιχεία από περισσότερα από 650 Πανεπιστημιακά νοσοκομεία στις ΗΠΑ, συγκρίνοντας τα συμπτώματα κατά τον τοκετό, εγκύων με ή χωρίς κορονοϊό.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν πως οι έγκυοι, που θα αρρωστήσουν με κορονοϊό, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν την πιο βαριά νόσο. Αυτό θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τις ίδιες, αλλά και το αγέννητο μωρό τους», δήλωσε η ερευνήτρια Dr. Jennifer Jolley, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μητρικής & Εμβρυϊκής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Irvine (UCI).

Τα στοιχεία τρομάζουν

Το 5,2% των γυναικών, οι οποίες γέννησαν έχοντας διαγνωστεί θετικές στον κορονοϊό, χρειάστηκε να εισαχθούν σε ΜΕΘ, ποσοστό που ανέρχεται σε 0,9% για εκείνες που δεν είχαν μολυνθεί.

Επιπλέον το 16,4% των εγκύων που νόσησαν, γέννησαν πρόωρα, πριν από τις 37 εβδομάδες, με το ποσοστό πρόωρου τοκετού για τις υγιείς ετοιμόγεννες να υπολογίζεται στο 11,5%.

Οι έγκυοι, που είχε μολύνει ο κορονοϊός, είχαν, επίσης, πολλαπλάσιες πιθανότητες να χάσουν τη ζωή τους στο νοσοκομείο. Πέθανε η μία στις 1.000.

Διαβάστε επίσης

Καρπούζι ή πεπόνι; Το απόλυτο ντέρμπι του καλοκαιριού

Ανεμβολίαστο το 20-25% των εκπαιδευτικών – Τι προβλέπεται

Τι φταίει και το παιδί δεν ψηλώνει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.