ΕΜΑ: Ασφαλής ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στις εγκύους

Ασφαλής ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στις εγκύους, σύμφωνα με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα, επισημαίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, αξιωματούχοι του Οργανισμού, «τα τέσσερα εμβόλια που έχουν λάβει έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύουν έναντι όλων των μεταλλαγμένων στελεχών, συμπεριλαμβανόμενης της μετάλλαξης Δέλτα».

Ασφαλής ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στις εγκύους

  • Δύο δόσεις των εμβολίων προστατεύουν έναντι της μετάλλαξης Δέλτα.
  • Αντισώματα από τα εγκεκριμένα εμβόλια εξουδετερώνουν το συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Μεταλλάξεις κορονοϊού

Ο επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμών του Οργανισμού, Μάρκο Καβαλέρι, τόνισε πως ο Οργανισμός παρακολουθεί στενά την πορεία της μετάλλαξης.

Σχολίασε επίσης,  ότι τα τέσσερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, αλλά και το μονοδοσικό Johnson&Johnson) είναι σε θέση να μας προστατεύσουν από όλα τα στελέχη του ιού που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου αυτού της μετάλλαξης Δέλτα.

«Όλες οι έρευνες εξετάζονται από τον ΕΜΑ για να καταλήξει στο επίπεδο της προστασίας που τα σημερινά εμβόλια κατά της COVID-19 προσφέρουν κατά των νέων στελεχών».

Περιστατικά μυοκαρδίτιδας

Σχετικά με αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό, ο ΕΜΑ τονίζει πως αξιολογεί τις εν λόγω αναφορές.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το mRNA εμβόλιο Covid-19 της γερμανικής CureVac, το οποίο από τις δοκιμές έχει αποτελεσματικότητα 48%, ο ΕΜΑ επισημαίνει, πως συνεχίζεται η αξιολόγηση των κλινικών δεδομένων.

Διαβάστε επίσης 

ΕΜΑ: Τα εμβόλια προστατεύουν από τα στελέχη που κυριαρχούν στην ΕΕ

COVID-19: Στο 48% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της CureVac

Ανοσία των εγκύων μετά τον εμβολιασμό τους με Pfizer/BioNTech ή Moderna

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.