Τι να κάνω αν το παιδί έχει συμπτώματα ίωσης πριν από τον εμβολιασμό έναντι της COVID-19

Τι να κάνω αν το παιδί έχει συμπτώματα ίωσης πριν το εμβολιασμό του έναντι της COVID-19;

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθεροεπαγγελματιών παιδιάτρων απαντά στο ερώτημα αυτό και ενημερώνει τους γονείς των παιδιών, που παρουσιάζουν συμπτωματολογία λοίμωξης (πυρετό, βήχα, συνάχι, εμετούς ή διάρροιες) ή γενικότερα είναι αδιάθετα, πριν προχωρήσουν στον εμβολιασμό του παιδιού τους κατά της νόσου COVID-19, να μιλήσουν πρώτα με τον παιδίατρό τους και να ζητήσουν να το εξετάσει.

Αν το παιδί έχει συμπτώματα ίωσης πριν τον εμβολιασμό

Με τα σχολεία ανοιχτά και την κοινωνία σε πλήρη κινητικότητα, η γρίπη και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού την περίοδο αυτή θα ταλαιπωρήσουν μεγάλο μέρος του παιδικού πληθυσμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

«Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας βήχας μπορεί να είναι αποτέλεσμα βρογχίτιδας ή πνευμονίας, ή ακόμα και μόλυνσης με την παραλλαγή όμικρον του κορονοϊού», σημειώνουν οι γιατροί.

Συμπτώματα και εμβολιασμός

Για όσα είναι με πυρετό την ημέρα του εμβολιασμού, ή 1-2 ημέρες πριν, ας επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο που τα παρακολουθεί. Ας ζητήσουν να τα εξετάσει και στην περίπτωση που θα τους συστήσει να αναβάλουν τον εμβολιασμό, να ακολουθήσουν την συμβουλή του.

«Εμβολιάστε τα παιδιά σας κατά της COVID-19. Το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά έχει αποδειχτεί ασφαλές και πολύ αποτελεσματικό», καταλήγει η Ομοσπονδία.

Διαβάστε επίσης

«Το Πάσχα μας θα είναι κανονικό» εκτιμά η Μίνα Γκάγκα – Τι είπε για το Παίδων Πεντέλης

Πόνος στον ώμο: Ποια είναι η συχνότερη αιτία;

Διασημότητες που είναι 100% vegan

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για θετικό κρούσμα στα σχολεία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.