Πλεύρης: Πιθανή η έγκριση του εμβολίου στα παιδιά και στη χώρα μας – σε επιφυλακή για την Όμικρον

Η έγκριση του εμβολίου έναντι του κορονοϊού στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, η παραλλαγή Όμικρον και η αύξηση των εμβολιασμών, ήταν τα θέματα που εστίασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, τη Δευτέρα (29/11).

Τι είπε ο Θ. Πλεύρης για την έγκριση του εμβολίου στα παιδιά και την παραλλαγή Όμικρον

«Τις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε εικόνα για την μετάλλαξη Όμικρον. Η Ελλάδα έχει λάβει μέτρα και είμαστε σε επιφυλακή, καθώς η μετάλλαξη κινείται σε διαφορετικές χώρες» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Μόλις υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία θα γίνουν ανακοινώσεις, ενώ επισήμανε ότι αυτή την στιγμή κυρίαρχη στη χώρα μας είναι η μετάλλαξη Delta», σημείωσε.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα κινείται σε επίπεδα Μαρτίου

Εστιάζοντας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε ότι η χώρα μας κινείται σε επίπεδα Μαρτίου σε ότι αφορά τα ραντεβού και τις καθημερινές δόσεις, επισημαίνοντας ότι πλέον πολλοί συμπολίτες μας σπεύδουν να κάνουν την πρώτη η την τρίτη δόση και έχουν πειστεί ότι πρέπει να εμβολιαστούν.

«Έχουν ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο όσοι έχουν κλείσει ραντεβού ή έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου», είπε.

Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι ενδεχομένως μέσα στη βδομάδα να ανοίξει η ειδική ψηφιακή πλατφόρμα, η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε τρίτες χώρες.

Εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5- 11 ετών στην Ελλάδα

Εφόσον η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εγκρίνει τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών- που το θεωρώ πιθανό, χωρίς να μπορώ να προκαταβάλω αποφάσεις, αλλά συνήθως έτσι συμβαίνει όταν έχουμε έγκριση από τον ΕΜΑ- θα έρθουν και τα εμβόλια. Γιατί είναι άλλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί για αυτές τις ηλικίες, με άλλη δόση. Επομένως, περιμένουμε την έγκριση της δικής μας Επιτροπής και αν αποφανθεί θετικά θα ανοίξει η διαδικασία, είπε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση για το αν και πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιαμός των παιδιών.

 

Διαβάστε επίσης

Καταγγελία: Ζητήθηκε φακελάκι 3.500 ευρώ για κρεβάτι ΜΕΘ

Τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που πιστεύουν στα ζώδια – Αν ανήκετε σε αυτούς μη συνεχίσετε το διάβασμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.