Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Μόνο με μοριακό τεστ, το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους

Ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια θέτει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, στην έκδοση των πιστοποιητικών νόσησης. Ειδικότερα, μετά την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης (1/12) και εξετάζοντας τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας, εισηγούνται το πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους, να εκδίδεται μετά τη διενέργεια μοριακού μοριακό τεστ (PCR).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, ζητεί να δίνεται πιστοποιητικό νόσησης στους ανεμβολίαστους να αποδεικνύεται όχι με rapid test όπως γινόταν μέχρι σήμερα αλλά με PCR.

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Μικρότερη διάρκεια πιστοποιητικού νόσησης

Παράλληλα, οι ειδικοί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μικρύνει στο μέλλον και η διάρκεια του πιστοποιητικού νόσησης, που αυτή τη στιγμή διαρκεί έξι μήνες, για τους άνω των 60 ετών.  Θέμα το οποίο συζητήθηκε μετά και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπως αποκάλυψε μιλώντας στη Βουλή, έχει ζητήσει  από την Επιτροπή Εμβολιασμών να συντομευθεί το διάστημα μεταξύ δεύτερης και τρίτης δόσης, γιατί η ανοσία φθίνει σταδιακά. «Να ανοίξουμε την τρίτη δόση στους 4 μήνες και πιστεύω ότι οι επιχειρησιακοί υπεύθυνοι μπορούν να αναταποκριθούν», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός.

Η ανάγκη προέκυψε εξαιτίας της νέας παραλλαγής Όμικρον, για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδέχεται να «στοχεύει» την ανοσία, τόσο μέσω της φυσικής νόσησης, όσο και αυτή των εμβολίων.

Διαβάστε επίσης 

Μητσοτάκης: Έχω ζητήσει να ανοίξει η 3η δόση του εμβολίου στους 4 μήνες

Η Κομισιόν βάζει στο τραπέζι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Δύσκολος Δεκέμβριος για τους ανεμβολίαστους – Τι θα πει ο Θ. Πλεύρης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.