«Ναι» στο εμβόλιο κατά της COVID-19, λένε οι παιδίατροι

Υπέρ του εμβολίου κατά της COVID-19, για τη θωράκισση των παιδιών, άνω των 12 ετών,  είναι οι παιδίατροι.

Το 95% των παιδιάτρων συστήνει στους γονείς να προχωρήσουν σε εμβολιασμό των παιδιών τους.

Αποτελέσματα έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε από την εταιρία ALCO και παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου της Ενωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, η πλειονότητα των παιδιάτρων συστήνει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ενα 5% των παιδιάτρων δεν το συστήνει, με το 61% αυτού του ποσοστού να αιτιολογεί την άποψή του αναφέροντας ότι το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά. Το 23% πιστεύει ότι είναι καλύτερο τα παιδιά να περάσουν τη νόσο. Το 8% κρίνει ότι δεν χρειάζεται να γίνει το εμβόλιο από τα παιδιά. Ενώ το 8% δηλώνει ότι ανησυχεί για τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

Επιχειρήματα

Στην αντίθετη πλευρά, από τους παιδιάτρους που τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού παιδιών, το 65% υποστηρίζει ότι συστήνει το εμβόλιο, καθώς ακολουθεί τη γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Το 25% δηλώνει ότι «ακούει» τις συστάσεις και τις εγκρίσεις των αρμόδιων διεθνών φορέων και αρχών, και ένα ποσοστό 7% υποστηρίζει ότι η άποψή του καθορίζεται από τη διεθνή εμπειρία.

Οι παιδίατροι, σε ποσοστό 89%, πιστεύουν ότι η σύσταση από τους ίδιους για εμβολιασμό επηρεάζει σημαντικά την απόφαση των γονέων.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19, 170.000 παιδιά. Παρά τη στάση που διατηρούν οι παιδίατροι για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, όμως δεν έχει καταφέρει, ακόμη τουλάχιστον, μεγάλος αριθμός παιδιάτρων να συμμετάσχει στην εμβολιαστική εκστρατεία.

Διαβάστε επίσης 

Ο Κοντός & ο Ζαμάνης, οι βιταμίνες και το σκυλάκι του γενικού

Κορονοϊός: Την άνοιξη του 2022 θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, εκτιμούν οι ειδικοί

Πώς να προστατεύσετε την καρδιά σας από τη γρίπη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.