ΕΟΦ: Προσοχή! Μην χρησιμοποιήσετε αυτό το λάδι μαλλιών

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων), γνωστοποιεί την απόφασή του για την ανάκληση γνωστού καλλυντικού προϊόντος από την ελληνική αγορά.

Ο ΕΟΦ συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την ανάκληση της παρτίδας 1012203 (ημ/νία λήξης 03/2026) του καλλυντικού προϊόντος «mastic spa MASTIC OIL FOR HAIR – ΞΗΡΟ ΛΑΔΙ ΜΑΛΛΙΩΝ», καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς την ουσία Amyl cinnamal (2-βενζυλιδενεπτανάλη), η οποία δεν αναγράφεται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή της βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Ανάκληση λαδιού μαλλιών 

Παράλληλα, ο Οργανισμός σημειώνει πως η απόφαση εκδόθηκε «με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας Sodis Brands Ltd, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά».

Σημειώνεται πως, σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Στο μεταξύ, ο ΕΟΦ προχώρησε και στην ανάκληση παρτίδας κρεμοσάπουνου με αντισηπτική δράση, καθώς σε ελέγχους εντόπισε μία ουσία που δεν πρέπει να περιέχουν τα καλλυντικά.

Η εν λόγω ουσία είναι η 1,4 Dioxane (1,4 διοξάνιο). Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένη παρτίδα του καλλυντικού «Sanitizing Hand Soap – Κρεμο

 Διαβάστε επίσης

Συστάσεις του ΕΟΦ για όσους ακολουθούν θεραπείες με βλαστοκύτταρα – πώς να αποφύγετε τους επιτήδειους

Τις επόμενες 10 μέρες ενεργοποιείται το σχέδιο για τα ράντζα – Ποιο νοσοκομείο «μπαίνει στο παιχνίδι»

Το πονηρό κόλπο που κάνουν τα ζευγάρια στις αεροπορικές πτήσεις και οι άλλοι επιβάτες το μισούν
 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.