ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό κρεμοσάπουνο με αντισηπτική δράση

Την ανάκληση παρτίδας κρεμοσάπουνου με αντισηπτική δράση ανακοίνωσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς σε ελέγχους εντόπισε μία ουσία που δεν πρέπει να περιέχουν τα καλλυντικά.

Η εν λόγω ουσία είναι η 1,4 Dioxane (1,4 διοξάνιο). Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένη παρτίδα του καλλυντικού «Sanitizing Hand Soap – Κρεμοσάπουνο με ήπια αντισηπτική δράση» της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει τα εξής:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 21420 του καλλυντικού «SANΙTIZING HAND SOAP-ΚΡΕΜΟΣΑΠΟΥΝΟ ΜΕ ΗΠΙΑ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ», της εταιρείας SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ, διότι σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ σε δείγμα του προϊόντος, το προϊόν περιέχει την ουσία 1,4 Dioxane, η οποία περιλαμβάνεται στον Κατάλογο των συστατικών που απαγορεύονται στα καλλυντικά (Παράρτημα ΙΙ του Κανονισμού 1223/2009).

Η εταιρεία SMILE ΔΗΜ. ΒΟΣΜΑΝΔΡΟΣ ΑΕ οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της ανωτέρω παρτίδας, προκειμένου να την αποσύρουν.

Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Διαβάστε επίσης 

Σιρόπι για τον βήχα ανακαλεί ο ΕΟΦ

Πλεύρης: Με το πρόγραμμα “Φώφη Γεννηματά”, πάνω από 4.700 γυναίκες εντόπισαν σε αρχικό και ιάσιμο στάδιο τον καρκίνο του μαστού

COVID-19: Τρομάζει η αύξηση στις νοσηλείες – Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα σε κρούσματα στους άνω των 65 ετών

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.