Τις επόμενες 10 μέρες ενεργοποιείται το σχέδιο για τα ράντζα – Ποιο νοσοκομείο «μπαίνει στο παιχνίδι»

Το πολύ μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες ενεργοποιείται το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας για να εξαλειφθούν τα ράντζα από τα δημόσια νοσοκομεία. Το φαινόμενο, που εντείνεται συνεχώς το τελευταίο διάστημα, λόγω της έξαρσης της γρίπης και των εποχικών ιώσεων, ταλαιπωρεί εκατοντάδες ασθενείς και αμαυρώνει την εικόνα των νοσοκομείων, ακυρώνοντας τις φιλότιμες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών.

- Advertisement -

Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο της κυβέρνησης βασίζεται σε δύο πυλώνες και έχει στόχο διμήνου, σύμφωνα με πληροφορίες του Healthstories.

Όπως αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη, που έγινε αργά χθες το απόγευμα υπό τον Θάνο Πλεύρη για το θέμα, το ΕΣΥ θα συνεργαστεί με δύο ιδιωτικές κλινικές, ενώ ενεργό ρόλο θα αναλάβει και το ιστορικό νοσοκομείο Παμμακάριστος. Ουσιαστικά η Παμμακάριστος και οι ιδιωτικές κλινικές καλούνται να στηρίξουν τα νοσοκομεία Λαϊκό, Γεννηματάς και Αττικόν, όπως το ΝΙΜΙΤΣ που διαθέτει 50 κλίνες, για να στηρίξει το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για τα ράντζα

Για την ώρα δεν έχει κλείσει κάποια συμφωνία με ιδιωτικές κλινικές. Όταν αυτό συμβεί, θα υπογραφούν συμβάσεις, όπως είχε γίνει και την εποχή της μεγάλης έξαρσης της COVID-19.

- Advertisement -

Οι συνεργασίες αυτές θα διαρκέσουν για όσο διάστημα χρειαστεί, κατά πάσα πιθανότητα για τουλάχιστον ένα δίμηνο, καθώς τόσο υπολογίζεται να είναι σε έξαρση η γρίπη και οι ιώσεις.

Επιπλέον δημιουργήθηκε μία ομάδα με στελέχη του Υπουργείου, υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο, ώστε οι εφημερίες των νοσοκομείων να παρακολουθούνται κεντρικά.

Το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΛΑΟΣ»

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένης της πιεστικής κατάστασης ενεργοποιείται εκ νέου το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΛΑΟΣ», που επί σειρά ετών έμενε  – άγνωστο γιατί – αναξιοποίητο. Ο κ. Κωτσιόπουλος απέστειλε σχετικό έγγραφο στους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ), με τη διαδικασία του επείγοντος.

Το μέχρι πρότινος ανενεργό Πρόγραμμα καταγράφει τις κλίνες των νοσοκομείων ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ενημέρωση του συστήματος θα πρέπει να γίνεται κατά την έναρξη των εφημεριών και έως και δύο ώρες μετά τη λήξη της εφημερίας.

Εκεί, λοιπόν, θα δηλώνονται αναλυτικά οι κενές κλίνες, οι αναπτυγμένες κλίνες και οι επικουρικές (τα γνωστά σε όλους ράντζα). Οπότε το ΕΚΑΒ και το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τη διαθεσιμότητα των κλινών ανά νοσοκομείο στην Αττική και θα κατευθύνουν προς τα εκεί τους ασθενείς.

Διαβάστε επίσης

Οι 4 προτάσεις του ΙΣΑ για τις ελλείψεις φαρμάκων

Συνάντηση Ξανθού – Αυγέρη με τους εργαζόμενους του ΙΦΕΤ

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.