Θ. Καρποδίνη: Νόμιμη η αντικατάσταση του Γενικού Δ/ντή Οικονομικών του ΕΟΠΥΥ

Απάντηση για την αιφνιδιαστική απόφαση της διοικήτριας, Θεανώς Καρποδίνη, να αντικαταστήσει τον οικονομικό διευθυντή του Οργανισμού, αλλά και για το ζήτημα που έχει προκύψει καθώς στο νέο 7μελές ΔΣ δεν εκπροσωπούνται πλέον οι κοινωνικοί εταίροι , δίνει με ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ.

Το Healthstories από την στήλη Healthsecrets  στις 17/3 έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην μετακίνηση του Κωνσταντίνου Μπαρούς από τη θέση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Δυτικής Αθήνας Α’, όπου ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕΔΙ).

Με απόφαση της Θ. Καρποδίνη η μετακίνηση του Κ. Μπαρούς

Ο κ. Μπαρούς εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Οργανισμού και η μετακίνησή του έγινε με απόφαση της διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη. Επίσης σήμερα στο Healthsecrets μπορείτε να διαβάσετε σχετικό ρεπορτάζ για τα όσα συμβαίνουν στον ΕΟΠΥΥ.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

“Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ενημερώθηκαν για τα δημοσιεύματα που διακινούνται στον τύπο περί δήθεν παράνομων και παράτυπων ενεργειών της Διοικήτριας και Προέδρου του ΔΣ και εξέφρασαν τη στήριξη τους στις ενέργειες της, καθόσον αυτές εμπίπτουν στην ευρεία διοικητική ευχέρεια της Διοίκησης, είναι σύμφωνες με το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα και τις οικείες διατάξεις του Οργανισμού και αποσκοπούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του.

Τα εν λόγω δημοσιεύματα βάλλουν ευθέως όχι μόνο κατά του κύρους της Διοικήτριας και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των μελών του οι οποίοι με αίσθημα ευθύνης συμμετέχουν στις αποφάσεις του ανώτατου συλλογικού οργάνου διοίκησης του Οργανισμού και δεν θα δεχτούν, για την εξυπηρέτηση τρίτων συμφερόντων, να θίγεται το κύρος τους ή και των κοινωνικών εταίρων που εκπροσωπούνταν μέχρι σήμερα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τον ορισμό των μελών του νέου 7μελούς ΔΣ στο οποίο δεν εκπροσωπούνται πλέον οι κοινωνικοί εταίροι. Τα μέλη που εκπροσωπούν τους κοινωνικούς εταίρους εξέφρασαν ενώπιον της Διοικήτριας και Προέδρου την απόλυτη αντίθεσή τους και των φορέων που εκπροσωπούν για την απουσία κοινωνικού ελέγχου εφεξής στις αποφάσεις της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ. Η Διοικήτρια και Πρόεδρος του Οργανισμού ανέφερε ότι οι κοινωνικοί εταίροι θα εκπροσωπούνται έμμεσα στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ μέσω του εκπροσώπου του e-ΕΦΚΑ, εκπρόσωπος του οποίου έχει οριστεί στο νέο Δ.Σ. Επίσης τόνισε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να έχει εποικοδομητικό διάλογο και διαβουλεύσεις με όλους τους κοινωνικούς εταίρους και θεσμικούς φορείς ασθενών, για θέματα που τους αφορούν με στόχο την καλύτερη κάλυψη των αναγκών τους.

Τέλος, τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν και για την ανάθεση καθηκόντων στη νέα γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υποθέσεων, ανάθεση που έγινε συνεκτιμώντας τα ουσιαστικά προσόντα της υπαλλήλου, την ποιότητα της υπηρεσιακής της διαδρομής και τις εν γένει διοικητικές της ικανότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις κείμενες δημοσιοϋπαλληλικές διατάξεις περί τοποθέτησης προϊσταμένων. Επί της ανάθεσης ουδεμία αντίρρηση διατυπώθηκε από τα μέλη του ΔΣ”.

Διαβάστε επίσης

Έρχεται αλγόριθμος για εξατομικευμένη διατροφή – Βραβείο καινοτομίας σε Έλληνες ερευνητές

Ο ΙΣΑ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ την άμεση διευθέτηση της ψηφιοποίησης και εκκαθάρισης των δαπανών των ιατρών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.