Ένα κουίζ, ο Μπαρούς που έγινε… μπαρούτι και η άνοδος στα οικονομικά του ΕΟΠΥΥ

Δίνουν και παίρνουν τα κουτσομπολιά στον ΕΟΠΥΥ μετά την αλλαγή καθηκόντων του Κωνσταντίνου Μπαρούς. Την ίδια ώρα ο Οργανισμός εξοικονόμησε 300 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2023, χάρη στους κλειστούς προϋπολογισμούς.

Η καθαίρεση του Κ. Μπαρούς

Έκπληξη προκάλεσε η μετακίνηση του Κωνσταντίνου Μπαρούς από τη θέση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων του ΕΟΠΥΥ στην Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ Δυτικής Αθήνας Α’, όπου ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης (ΠΕΔΙ).

Την είδηση έβγαλε πρώτη η ιστοσελίδα healthweb και το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια. Ο κ. Μπαρούς εργάζεται στον ΕΟΠΥΥ από την πρώτη μέρα ίδρυσης του Οργανισμού και η μετακίνησή του έγινε με απόφαση της διοικήτριας Θεανώς Καρποδίνη.

Στον κ. Μπαρούς αναφέρθηκε ότι αυτή η αλλαγή γίνεται λόγω συνταξιοδότησης της διευθύντριας στην ΠΕΔΙ Δυτικής Αττικής, οπότε στην ουσία πρόκειται για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.

Εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, συζητώντας τις αλλαγές, δεν αποκλείουν η “σιδηρά κυρία” του Οργανισμού θα προβεί και σε άλλες. Όμως δεν μιλούν, γιατί, όπως μας μετέφεραν, “οι καιροί είναι πονηροί” και η κα Καρποδίνη χαίρει της εκτιμήσεως του Μεγάρου Μαξίμου.

Όπως αναφέρει το healthweb, πάντως, ο κ. Μπαρούς επρόκειτο να συμμετάσχει στη νέα 7μελή σύνθεση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ίσως και ως αντιπρόεδρος. Για να δούμε αν αυτό θα συμβεί…

ΕΟΠΥΥ: Εξοικονόμησε 300 εκατ. ευρώ

Την ίδια ώρα, χάρη (και) στους κλειστούς προϋπολογισμούς, ο ΕΟΠΥΥ εξοικονόμησε 300 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι προσπάθειες, που κάνει η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων, έχουν συμβάλει  στην ολοκλήρωση πολλών διαπραγματεύσεων, με αποτέλεσμα την ταχύτερη αποζημίωση νέων σκευασμάτων.

Η συνάντηση της Προέδρου της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Κωνσταντίνας Γκογκοζώτου με εκπροσώπους του ΣΦΕΕ πήγε καλά, με τα μέλη του Συνδέσμου να επαναλαμβάνουν ότι η συνεχής πίεση εξαιτίας των υψηλών υποχρεωτικών επιστροφών έχει οδηγήσει στην καθυστέρηση εισαγωγής νέων φαρμάκων στην χώρα μας κατά 35%.

Κι ένα κουίζ

Μια κακή συνήθεια έχουν αποκτήσει υφιστάμενοι του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη…

Με το παραμικρό δημοσίευμα του Healthstories και άλλων ΜΜΕ για τα λάθη και για τις παραλείψεις τους, “σπάνε τα τηλέφωνα” δεξιά κι αριστερά, ζητώντας παρεμβάσεις για να γίνουν διορθώσεις.

Το ενδεχόμενο να στείλουν μια γραπτή απάντηση δεν το εξετάζουν, αφού κατά βάθος γνωρίζουν πόσο εκτεθειμένοι είναι…

Με όλα αυτά που κάνουν, όμως, το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, έχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν ενοχλείται από την κριτική, που του ασκείται, αλλά την αποδέχεται και την επιζητά.

*Η στήλη αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του Healthstories. Δημοσιεύεται αυτούσια και στο Mononews.

Διαβάστε επίσης

ΠΕΦ: Απαραίτητη η ενίσχυση παραγωγής φαρμάκων στην Ευρώπη

Διεθνές βραβείο στην Αθήνα για το έργο της στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.