ΙΣΑ προς φαρμακοποιούς: Ο καθένας τον ρόλο του, διαφορετικά και οι γιατροί να πουλάνε φάρμακα

Κόντρα ΙΣΑ και Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου προέκυψε και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαντά στους φαρμακοποιούς και στην σκληρή ανακοίνωσή τους σχετικά με την κατάργηση της συνταγογράφησης του αντιγριπικού εμβολίου.

ΙΣΑ προς φαρμακοποιούς

«Ηθελημένα, σκόπιμα, άλλως προδίδοντας πλήρη άγνοια βασικών όρων και στοιχείων που αφορούν στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών συγχέουν τους όρους της «ιατρικής συνταγής», με εκείνη της «διενέργειας εμβολίου», αναφέρει ο ΙΣΑ στην απάντησή του προς τους φαρμακοποιούς με αφορμή την ανακοίνωση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Αν Υπουργική Απόφαση τους έδωσε εσφαλμένα, κατά την κρίση μας, αλλά και όπως αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, το δικαίωμα να εκτελούν κατ΄ εντολή ιατρού εμβόλια, απόφαση τη νομιμότητας της οποίας, όπως γνωρίζουν θα κρίνει το ΣτΕ, αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι έγιναν ιατροί», συνεχίζει ο ΙΣΑ προσθέτοντας ότι  «η συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων και εμβολίων ανήκει για λόγους δημόσιας υγείας αποκλειστικά στους ιατρούς».

ΙΣΑ προς φαρμακοποιούς: Ο καθένας τον ρόλο του, διαφορετικά και οι γιατροί να πουλάνε φάρμακα

«Ο κάθε επιστημονικός κλάδος έχει διακριτούς λόγους στη δημόσια υγεία και όσοι επιθυμούν να τελούν ιατρικές πράξεις θα πρέπει να έχουν την ανάλογη επιστημονική κατάρτιση. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει τότε τουλάχιστον και οι γιατροί να πουλάνε φάρμακα!», σημειώνει.

Ο ΙΣΑ εκφράζει επίσης την έντονη δυσαρέσκειά του, για “την στοχευμένη επίθεση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου εναντίον του, παρά το γεγονός ότι ανάλογη θέση πήραν και άλλοι Ιατρικοί Σύλλογοι καθώς και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Οφείλουμε όλοι να βάζουμε στην άκρη τα προσωπικά ή επαγγελματικά οικονομικά οφέλη, με γνώμονα τη δημόσια υγεία”.

Τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης του ΠΙΣ ζητά ο ΙΣΑ

Ο ΙΣΑ ζητά από τον ΠΙΣ να συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, για το σοβαρό ζήτημα δημόσιας υγείας που έχει προκύψει από τη χορήγηση των αντιγριπικών εμβολίων, χωρίς συνταγή γιατρού, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Επιστημονικών Ενώσεων, για να συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα, της χορήγησης των αντιγριπικών εμβολίων χωρίς συνταγή γιατρού. Πάγια θέση του ιατρικού κόσμου είναι κανένα φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή.

Διαβάστε επίσης

Το φάρμακο του σκανδάλου έχει γενόσημο, η Ζωή αποφεύγει Μάκη και η Θεανώ αλλοτριώνεται

Πρωτοποριακή επέμβαση για την αντιμετώπιση του καρκίνου του παγκρέατος στο Μητέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.