Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο κατά της γρίπης

Χωρίς συνταγογράφηση θα μπορούν να κάνουν πλέον το εμβόλιο κατά της γρίπης οι πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η διαδικασία, πιθανόν να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται η ακριβής ημερομηνία.

Χωρίς συνταγογράφηση το εμβόλιο γρίπης

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, η υποχρεωτική συνταγογράφηση δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταγραφή χαμηλών ποσοστών εμβολιασμού του πληθυσμού κατά της γρίπης σε αντίθεση με τις χρονιές που δεν ήταν απαραίτητη η συνταγογράφηση, σύμφωνα και με το ρεπορτάζ του Healthstories.

«Πλέον έχουμε διασφαλίσει την επάρκεια των αντιγριπικών εμβολίων. Ενδεχομένως κι από την άλλη εβδομάδα η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας, που τρέχει το θέμα, θα έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες. Θα ανοίξουμε το σύστημα για να μην χρειάζεται ραντεβού ή συνταγογράφηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πάντως ο υπουργός Υγείας απέφυγε να δεσμευτεί, λέγοντας «το χρονικό διάστημα να μην το δεσμεύσουμε, είμαστε στο τελικό στάδιο».

Με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, έχουν εξασφαλιστεί 4,2 εκατ. δόσεις αντιγριπικού εμβολίου, αλλά ως τώρα έχουν γίνει 1,7 εκατ. εμβόλια.

Την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχαν γίνει συνολικά 4 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια, την περίοδο 2019 – 2020 είχαν εμβολιαστεί 3,2 εκατ. άτομα και την τελευταία περίοδο, πριν από την επιδημία COVID-19, είχαν γίνει 2,2 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια.

Διαβάστε επίσης

Μίνα Γκάγκα: Επαγγελματική διέξοδος οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών

7χρονος κατήγγειλε παρενόχληση από 14χρονο – Τον ξυλοκόπησε ο πατέρας – ΕΔΕ στο Αγλ. Κυριακού

ΕΔΑ Αττικής: Επενδύσεις για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.