Γιάννης Κωτσιόπουλος (Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας) : Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας

Στη συνεχή πίεση την οποία υφίσταται τις τελευταίες εβδομάδες το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, την πρόσφατη απόφαση λήψης περαιτέρω μέτρων για τους ανεμβολίαστους,  με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς της COVID-19.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84, εξήγησε ότι κάθε εβδομάδα τίθενται επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και αναλόγως λαμβάνονται οι σχετικές αποφάσεις, με την Επιτροπή Επιστημόνων να επεξεργάζεται κάθε φορά τα στοιχεία που διαθέτει και ακολούθως να προτείνει στην κυβέρνηση τα μέτρα που θεωρεί τα πλέον ενδεδειγμένα.

Σκληρό το 4ο κύμα

Όπως ανέφερε ο κ. Κωτσιόπουλος, το 4ο κύμα της πανδημίας είναι σκληρό και δοκιμάζει τις αντοχές ακόμα και των πιο κραταιών Συστημάτων Υγείας. Τόνισε ότι οι ΜΕΘ εξακολουθούν να παρουσιάζουν αυξημένες πληρότητες και πως εκτός από τους ασθενείς με COVID-19, υπάρχουν και περιστατικά ασθενών με άλλα νοσήματα, συνθέτοντας ένα δύσκολο σκηνικό στα νοσοκομεία της χώρας.

Ως προς αυτό, επανέλαβε την ανάγκη να μη στερηθεί κανείς ασθενής τη σωτήρια για τη
ζωή του υγειονομική φροντίδα, αλλά να υπάρχει πρόνοια για όλους τους ασθενείς και
όχι μόνο αυτούς που νοσούν από COVID-19.

Οι δύσκολοι μήνες είναι μπροστά μας

«Οι δύσκολοι μήνες είναι μπροστά μας. Η επιβάρυνση που παρατηρείται κάθε εβδομάδα
στο Εθνικό Σύστημα Υγείας μας, είναι σημαντική. Έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του,
όχι μόνο σε ότι αφορά στα περιστατικά COVID, αλλά και τα περιστατικά άλλων νοσημάτων
που χρειάζονται νοσηλεία ή ΜΕΘ.

Έχουμε 590 ΜΕΘ για COVID, ενώ οι υπόλοιπες ΜΕΘ διαθέτουν 700 κλίνες, οι οποίες είναι κατειλημμένες σε ποσοστό 80%. Θέλουμε να έχουν όλοι πρόσβαση στις ΜΕΘ. Πρέπει να σκεφτούμε το σύνολο των συμπολιτών μας που θέλουν ισότιμη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Σημείωσε ότι μεγάλο πρόβλημα εξακολουθούν να αποτελούν οι ανεμβολίαστοι και κυρίως όσοι είναι άνω των 60 ετών αλλά και όσοι συνάνθρωποί μας αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν κάνει ακόμα την τρίτη δόση.

Τέλος, επισήμανε την προσπάθεια της κυβέρνησης να προσεγγίσει τους ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί, να τους εξηγήσει τα οφέλη του εμβολίου αλλά και το ρίσκο της επιλογής κάποιου να μην εμβολιαστεί, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα παγκόσμια ζήτημα παραπληροφόρησης μέσω των social media.

Διαβάστε επίσης 

Θ. Πλεύρης για νέα μέτρα: Στόχος οι περιορισμοί σε όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν – Αλλαγές στα ωράρια εργασίας και λιανεμπορίου

Ο Μάριος, η Μαρία κι ο Ψηλός

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.