Ο Μάριος, η Μαρία κι ο Ψηλός

Ο Μητσοτάκης εγκαλεί τον Ζαούτη και ο Πλεύρης προσπαθεί να βρει ισορροπίες στο εμβολιαστικό κίνημα.

Κυριάκος και Θεοκλής

Αποτυχημένη θα μπορούσε να αποκαλέσει κάποιος την πρώτη επικοινωνία του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλή Ζαούτη με τους εκπροσώπους των εθνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Κι αυτό γιατί ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε λάβει το μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου να ασχοληθεί κυρίως με τον τρόπο καταγραφής των θανάτων από κορωνοϊό, δεν κατόρθωσε τελικά να περάσει το μήνυμα, που του είχε μεταφέρει ο πρωθυπουργός.

Βέβαια γι’ αυτό πιθανότατα να μην ευθύνεται και ο ίδιος, αλλά η εκπαίδευσή του, όσον αφορά στον τρόπο, που θα πρέπει να μιλάει στα ελληνικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Όπως και νά’ χει, μετά από τη χθεσινή (18/11) προσπάθεια ενημέρωσης ή καλύτερα εκπαίδευσης των δημοσιογράφων, για το πώς θα ήταν δόκιμο να αντιλαμβάνονται τα στοιχεία, που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ, αυτό που, τελικά, προέκυψε, είναι να δώσει η κυβέρνηση πάτημα στην αντιπολίτευση για σχόλια.

Όπως ενημερώθηκε η στήλη μας, ο Μητσοτάκης εγκάλεσε για τις αστοχίες του τον κ. Ζαούτη, ο οποίος ήταν και εμπνευστής – σε έναν βαθμό – τη ενημέρωσης, καθώς η όλη επικοινωνία δεν τον βοήθησε καθόλου, στο να πει και κάποια άλλα πράγματα, στο χθεσινό του μήνυμα προς τους πολίτες.

Επικοινωνία χωρίς ουσία

Σε τέλμα έχει πέσει η ενημέρωση των πολιτών από τις εμφανίσεις των δύο κλασικών, πλέον, καθηγητών (ο ένας είναι επίκουρος βέβαια) κάθε Πέμπτη. Μιλάμε για την κα. Βάνα Παπαευαγγέλου και τον κ. Γκίκα Μαγιορκίνη.

Είναι απορίας άξιο γιατί συνεχίζουν να απευθύνονται στους Έλληνες πολίτες, ενώ ούτε τους συγκινούν, ούτε λένε και κάτι φοβερό. Μάλιστα σχεδόν επαναλαμβάνονται, βάζοντας απλές επιδημιολογικές πινελιές στα λεγόμενά τους.

Περισσότερο ντόρο φαίνεται να κάνει η αναπληρώτρια Υπουργός, η οποία – ευτυχώς, όπως μας αναφέρουν – εξακολουθεί να μιλά πιο πολύ σαν γιατρός, παρά σαν πολιτικός.

Μας είπαν, δε, πως η εδώ και πάνω από έναν χρόνο καθιέρωση του διδύμου Παπαευαγγέλου-Μαγιορκίνη, εδράζει σε πολύ υψηλές θέσεις και δεν παίζει θέμα αλλαγών.

Μάριος, Μαρία και Θεοκλής (πάλι)

Όπως έχουμε πει και σε άλλες μας αναφορές, ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ θέλει να κάνει τομές στον Οργανισμό. Μεταξύ αυτών να ασχοληθεί και με θέματα εμβολιασμών. Όχι βέβαια μόνο για την COVID-19.

Εκεί, λοιπόν, λέγεται, ότι τα βρήκε σκούρα, διότι μια πρωτοβουλία, που θέλησε να αναλάβει, βρήκε… τοίχο στον Μάριο Θεμιστοκλέους. Ο τελευταίος ήθελε εμπλοκή στα του ΕΟΔΥ σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό, ειδικά αυτή την περίοδο.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου δεν φάνηκε να ασχολείται και πολύ. Η ίδια έχει καταθέσει και έντονα τις θέσεις της για ό, τι έχει να κάνει με εμβόλια και από κει και πέρα “δεν σκαμπάζει”.

Ιδιαίτερες αγάπες με τον πρωθυπουργό δεν φαίνεται να έχει και μάλλον δεν την ενδιαφέρει κιόλας.

ΕΟΦ

Εμμονικοί θα καταλήξουμε μάλλον, αλλά επιτέλους ας καταλάβουμε τελικά, αν ο ΕΟΦ θα μπορέσει να επιτελέσει το έργο του.

Κάθε χρόνο ο Οργανισμός σε περίοπτη θέση στο site του αναρτούσε τα στοιχεία για την αγορά φαρμάκου της προηγούμενης χρονιάς. Κι αυτό λογικά μέσα στο πρώτο 6μηνο ή 7μηνο του έτους.

Τελειώνει, λοιπόν, το 2021 κι ακόμη στοιχεία για το 2020 δεν υπάρχουν. Τα στοιχεία αυτά, που είναι τα πλέον επίσημα για την αγορά φαρμάκου, δεν έχουν δηλωθεί. Οι φαρμακευτικές τα αναζητούν, αλλά φυσικά δεν έχουν πει τίποτα.

Ο πρόεδρος του ΕΟΦ μάλλον δεν έχει καταλάβει αυτή την υποχρέωση και αδιαφορεί. Οι φαρμακευτικές πάλι δε φαίνεται να μην ασχολούνται με αυτό. Μήπως κ. Παπαδημητρίου, πρόεδρε του ΣΦΕΕ, να επισημαίνατε κάτι; Ή μήπως δεν θέλετε να τα χαλάσετε με τον πρόεδρο;

Διαβάστε επίσης

Εφιαλτικό το σενάριο για τα Χριστούγεννα – Πάνω από 3.000 οι νεκροί, εκτιμά ο Κ. Γουργουλιάνης

Πού γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Παρασκευή 19 Νοεμβρίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.