Ξεκίνησε η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών- 85 φύλλα πορείας σε Β. Ελλάδα και Θεσσαλία

Η επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), ξεκίνησε και επισήμως από το πρωί της Παρασκευής.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr,  έχουν ήδη αποσταλεί 85 φύλλα πορείας για τις γεωγραφικές Περιφέρειες της 3ης, 4ης και 5ης ΥΠΕ. Πρόκειται για τις περιφέρειες  της Βορείου Ελλάδος, όπου και καταγράφεται η πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως αναφέρει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 18 Νοεμβρίου, επιτάσσονται για έναν μήνα προσωπικές υπηρεσίες ιδιωτών ιατρών Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής.

Επιστράτευση για ένα μήνα 

«Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 19ης.11.2021 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες των ιατρών ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής, που είναι συμβεβλημένοι με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Θεσσαλίας κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας», αναφέρεται στο ΦΕΚ.

Διαδικασία επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών 

Όπως ορίζει το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στην Εφημεριδα της Κυβερνήσεως, δίνεται εξουσιοδότηση προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα,  για την επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών παθολόγων, πνευμονολόγων και γενικών ιατρών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία το φύλλο της επίταξης για την επιστράτευση γιατρών αρχικά θα παραδίδεται από αστυνομικούς στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους που ανήκουν, ενώ στο έγγραφο θα αναγράφεται το νοσοκομείο, η ώρα και η ημερομηνία που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος, με ποινή φυλάκισης έως 3 μήνες.

Διαβάστε επίσης 

Γιάννης Κωτσιόπουλος (Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας) : Οι δύσκολοι μήνες της πανδημίας είναι μπροστά μας

Θ. Πλεύρης για νέα μέτρα: Στόχος οι περιορισμοί σε όσους επιλέγουν να μην εμβολιαστούν – Αλλαγές στα ωράρια εργασίας και λιανεμπορίου

Ο Μάριος, η Μαρία κι ο Ψηλός

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.