Θάνος Πλεύρης: Οι πρωτοβουλίες και η ευρεία γνώση της υγείας

Από τους λίγους πολιτικούς που έχουν ασχοληθεί με την Υγεία από κοινωνικό, ακαδημαικό και προσωπικό ενδιαφέρον είναι ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο 44χρονος βουλευτής δικηγόρος και πατέρας δύο παιδιών αναλαμβάνει τα καθήκοντα του υπουργού Υγείας στην πιο δύσκολη περίοδο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, λόγω πανδημίας.

Από αύριο κιόλας 1η Σεπτεμβρίου, κ. Θ. Πλεύρης λίγο πριν την ορκωμοσία του, θα βρει το σύστημα υγείας με κάποιες χιλιάδες υγειονομικούς να αποχωρούν λόγω μη συμμόρφωσής τους με το νόμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα νοσοκομεία να εμφανίζουν και πάλι σημάδια πίεσης εξαιτίας της αύξησης των ασθενών με covid-19.

Ωστόσο, ο κ. Θ. Πλεύρης γνωρίζει αρκετά από κρίσεις και έκτακτες καταστάσεις, καθώς έχει ήδη θητεύσει στο υπουργείο Υγείας ως σύμβουλος με καθημερινή παρουσία μάλιστα, των π. υπουργών Βορίδη και Γεωργιάδη.

Ο ίδιος όμως έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τα ζητήματα υγείας από την ακαδημαική περίοδο της ζωής του. Μετά τη Νομική Σχολή του ΕΚΠΑ, έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με τίτλο «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο» και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο».

Επιπλέον, μετά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του, η οποία παρα λίγο να του στοιχίσει τη ζωή, ίδρυσε την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠ.ΛΟΙ.Σ.Υ.), ενώ έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες επάνω σε κλινικές δοκιμές και τα δικαιώματα των ασθενών με το πιο πρόσφατο το «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Νομική εκτίμηση, Δικαιώματα ασθενών, Η θέση του ιατρού, Παραδείγματα Νομολογίας» (Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη, 2018).

Οι κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, οι συνολικές παρεμβάσεις του, αλλά και η επαγγελματική του εμπειρία επιβεβαιώνουν τη διαπίστωση αυτή και όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αποτελούν εχέγγυα για την δυνατότητά του να ανταποκριθεί με επιτυχία στο νέο κύκλο προκλήσεων που ανοίγονται για τον τομέα της υγείας.

Διαβάστε επίσης

Νέος υπουργός Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης – Στο πλευρό του η Μίνα Γκάγκα

Μίνα Γκάγκα: Το μικρόβιο της πολιτικής και το βαρύ επιστημονικό βιογραφικό

Νέος υπουργός Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης – Στο πλευρό του η Μίνα Γκάγκα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.