Νέος υπουργός Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης – Στο πλευρό του η Μίνα Γκάγκα

Μετά από ενάμιση χρόνο επιδημίας κορονοιού, ο επικεφαλής της υγειονομικής εκστρατείας ο Βασίλης Κικίλιας αποχωρεί δίνοντας την «ηλεκτρική» καρέκλα του υπουργού Υγείας στον Θανάση Πλεύρη, ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα του υπουργείου Υγείας.

Στο πλευρό του κ. Αθ. Πλεύρη η γιατρός πνευμονολόγος του νοσοκομείου Σωτηρία, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Ο Βασίλης Κικίλιας που έζησε τις πιο έντονες στιγμές στην πολιτική του καριέρα ως υπεύθυνος για τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση της χώρας αλλά και στην προσωπική του ζωή καθώς έγινε για πρώτη φορά πατέρας εν μέσω επιδημίας, αποχωρεί σίγουρα με ψηλά το κεφάλι.

Ήταν από τους λίγους υπουργούς Υγείας που δέχθηκε τη λιγότερη κριτική σε σύγκριση βέβαια με τους προκατόχους του, αφού η επιδημία του κορονοιού συσπείρωσε όσο ήταν δυνατόν τους πάντες.

Από το υπουργείο Υγείας αποχωρεί και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, δίνοντας τη θέση του στην γιατρό Μίνα Γκάγκα.

Ο νέος υπουργός Υγείας Αθνάσιος Πλεύρης, αν και είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, γνωρίζει αρκετά καλά τα θέματα του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει εκδόσει βιβλία για το σύστημα υγείας και έχει διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Υγείας, επί υπουργίας του Αδωνι Γεωργιάδη.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.