Μίνα Γκάγκα: Το μικρόβιο της πολιτικής και το βαρύ επιστημονικό βιογραφικό

Η Ασημίνα Γκάγκα, η Μίνα Γκάγκα όπως την έχουμε γνωρίσει ως μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τις υπηρεσίες υγείας.

Σίγουρα η επιλογή της κας Γκάγκα, σηματοδοτεί τη σημασία που δίνει η σημερινή κυβέρνηση στον ρόλο των επιστημόνων στη διαχείριση της επιδημίας.

Μάχιμη γιατρός από τη θέση της Συντονίστριας Διευθύντριας της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία έχει βιώσει την επιδημία όσο λίγοι και γνωρίζει από πρώτο χέρι τον αγώνα των γιατρών αλλά και τις ανάγκες του συντονισμού της γιγάντιας επιχείρησης αντιμετώπισης της πανδημίας.

Παράλληλα, όμως γνωρίζει και τα γραφειοκρατικά προβλήματα του υπουργείου Υγείας, τις αγκυλώσεις αλλά και τους διαδαλώδεις δρόμους του συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Η επιστημονική της καριέρα αξιοθαύμαστη, αφού έχει διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Λίγοι θυμούνται ότι η Μίνα Γκάγκα ήταν υποψήφια βουλευτής επιτρατείας με τη ΝΔ (σε μη εκλόγιμη θέση) στις τελευταίες εκλογές. Στο προεκλογικό φυλλάδιο έγραφε μεταξύ άλλων:

«Παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού των νοσοκομείων, βιώνουμε καθημερινά την έλλειψη κεντρικού προγραμματισμού για την Υγεία, τις αναμονές των ασθενών για βασικά θεραπευτικά μέτρα όπως η ακτινοθεραπεία, το άδειασμα των Νοσοκομείων από προσωπικό, την έλλειψη υποδομής για βοήθεια στο σπίτι ή τους χρονίως πάσχοντες, τη μετανάστευση των νέων ιατρών στο εξωτερικό. Πιστεύω ότι με σωστό προγραμματισμό και οδικό χάρτη στην Υγεία η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί δραστικά, και να έχουν ασθενείς, συγγενείς και προσωπικό σωστές συνθήκες περίθαλψης και εργασίας. Οι άνθρωποι και ο τόπος χρειάζονται συγκροτημένο αλλά και φιλόδοξο σχέδιο για το μέλλον, και αυτός είναι ο λόγος που με κάνει να συστρατεύομαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Διαβάστε επίσης

Βασίλης Κικίλιας: Ο πρώην Υπουργός Υγείας ήταν «ναι, μεν, αλλά»

Νέος υπουργός Υγείας ο Θανάσης Πλεύρης – Στο πλευρό του η Μίνα Γκάγκα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.