Ανοίγουν κομμωτήρια και αρχαιολογικοί χώροι – από τις 21.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας και το ΣΚ

Μέτρα με «χαμηλό επιδημιολογικό αποτύπωμα» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.
  • Επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.
  • Επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
  • Άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.
  • Τέλεση λειτουργίας με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.
  • Ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Αλλαγές επιπέδων στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας

Από αύριο στις 6 το πρωί, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο, οι Περιφερειακές Ενότητες Μυκόνου (που έχει σήμερα 42 ενεργά κρούσματα) και Ζακύνθου (με 61 ενεργά κρούσματα), ο δήμος Αμφίπολης στις Σέρρες (με 43 ενεργά κρούσματα), οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της ΠΕ Καστοριάς (με 102 και 29 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα) και ο δήμος Καρδίτσας (με 140 ενεργά κρούσματα).

Υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Αττική και οι Περιφερειακές Ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαϊας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Λέσβου.

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων, Χανίων, Ιωαννιτών, Μετσόβου, Κατερίνης και Σκιάθου.

Στη συνέχεια ο κος Χαρδαλιάς υπενθύμισε ότι η Λέρος βρίσκεται σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, ενώ από αύριο το πρωί έως τις 29 Μαρτίου, στο ίδιο καθεστώς εισέρχεται και η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου, του δήμου Βοίου με έδρα τη Σιάτιστα, στην Κοζάνη.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, λόγω αισθητής μείωσης του επιδημιολογικού φορτίου, βγαίνουν από το “βαθύ κόκκινο” οι εξής περιοχές: ΠΕ Φωκίδας, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Άρτας, ΠΕ Λευκάδας και ο δήμος Ρόδου. Οι συγκεκριμένες περιοχές από τις 22 Μαρτίου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.