Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες

Δωρεάν rapid test στο σπίτι τους όπως γίνεται σε Γερμανία και Βρετανία θα μπορούν σύντομα να κάνουν όλοι οι πολίτες της χώρας μας.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, στο τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η διανομή των ατομικών rapid test σε όλους.

Οι πολίτες θα μπορούν να προμηθεύονται τα λεγόμενα self tests από τα φαρμακεία, χωρίς συνταγή, μόνο με τον ΑΜΚΑ τους.

Στόχος είναι, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, να περάσουμε από τα 300.000  στα 10 εκατομμύρια τεστ την εβδομάδα.

Τι αναφέρει το ECDC για τα self tests

Όπως νωρίτερα την Παρασκευή δημοσίευσε το Healthstories, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), δεν απορρίπτει τη χρήση των self tests αλλά συνιστά να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ECDC, η μαζική χρήση των self tests θα πρέπει να αποφασίζεται με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της εκάστοτε κοινότητας και με βάση τα επιμέρους χαρακτηριστικά των πληθυσμών για τους οποίους προορίζονται.

Δείτε επίσης 

ECDC: Ναι στα rapid τεστ που γίνονται στο σπίτι, αλλά υπό όρους

«Νέα συμφωνία εμπιστοσύνης»

Ο Άκης Σκέρτσος παρουσίασε τη «νέα συμφωνία εμπιστοσύνης», μια νέα δέσμη δράσεων της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα.

Έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα της συστράτευσης κράτους και πολιτών, ώστε να φτάσουμε στο τέλος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «η Eλλάδα είναι μεταξύ των χωρών που κάνουν μεγάλο αριθμό τεστ σε καθημερινή βάση κρουσμάτων, ενώ βρίσκεται χαμηλά και στον αριθμό των θανάτων».

Ανέφερε ότι αυξήθηκαν κατά 153% οι ΜΕΘ μαζί με αυτές που προστέθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα. Για τις συγκοινωνίες δήλωσε ότι το 2019 υπήρχαν 850 λεωφορεία στην Αθήνα και 235 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα είναι 1.300 και 454.

Τόνισε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της εμφάνισης των μεταλλάξεων.

Για τις αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν δήλωσε ότι δεν είναι εμπρός – πίσω, αλλά προσαρμογή στα δεδομένα που εμφανίζονται.

Δήλωσε τέλος ότι για όλες τις ημέρες το ωράριο κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, θα είναι μέχρι τις 9μμ, καθώς και ότι ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κομμωτήρια, ενώ ενθαρρύνεται η άσκηση και  υπενθύμισε ότι οι βασικοί κανόνες είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού.

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.