Έξαρση της γρίπης για έναν μήνα ακόμη, εκτιμά ο Θάνος Πλεύρης

Στην έξαρση της γρίπης στη χώρα μας και στην εκτίμηση των επιστημόνων ότι η αύξηση που βλέπουμε στα κρούσματα θα συνεχιστεί για περίπου έναν μήνα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

“Αυτή τη στιγμή όπως βλέπετε έχουμε μια έξαρση στη γρίπη και οφείλω να πω ότι η Ελλάδα είναι πιο πίσω, δηλαδή έχει προηγηθεί το μεγάλο κύμα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες λόγω του καιρού και των κλειστών χώρων.

Έξαρση της γρίπης για ένα μήνα ακόμα

Εμείς υπολογίζουμε ότι θα έχουμε άλλες 4 εβδομάδες περίπου χρονική διάρκεια έξαρσης. Αυτό οφείλεται, πέρα από τις ιώσεις που έχουμε, τα παιδιά, στην ηλικία 0 έως 3 περνάνε κατά βάση μια σειρά από ιώσεις.

Αυτό δεν έγινε το προηγούμενο διάστημα ακριβώς γιατί είχαμε περιοριστικά μέτρα οπότε αυτομάτως και οι ίδιες οι ιώσεις αυτές ήταν περιορισμένες.

Και έχουμε πολύ περισσότερο παιδικό πληθυσμό που ενώ περνούσε σε μικρότερη ηλικία κάποιες ιώσεις και είχαν δημιουργήσει μια ανοσία πάνω σε αυτές τις ιώσεις, τώρα έχουμε πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό.

Αυτό λοιπόν δημιουργεί μια έξαρση γρίπης. Θεωρούμε ότι θα έχουμε αυτή την κλιμάκωση. Ο κορονοϊός από την άλλη πλευρά παραμένει σε μια σταθερότητα ως προς τα κρούσματα. Υπήρχαν κάποιοι ειδικοί δεν θέλω να πω το όνομά τους, που μιλούσαν για περίπου 400 διασωληνωμένους τα Χριστούγεννα. Δεν επιβεβαιώνονται. Οι διασωληνωμένοι αυτή τη στιγμή είναι στους 108, ήταν εχθές. Άρα αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο κορονοϊός έχει μια σταθερότητα. Παραμένοντας βέβαια πιεστικός”.

Διαβάστε επίσης

12 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

Η στυγνή Νάντια, η πελαγωμένη Φλώρα και η… αλεπού Απόστολος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.