Με 2 τεστ, μάσκα υψηλής προστασίας και περιορισμό στις ΜΕΘ, η επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών στο ΕΣΥ

Με 2 τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας θα επιστρέψουν από τον καινούργιο χρόνο στο ΕΣΥ, οι ανεμβολίστοι γιατροί. Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων οι ανεμβολίαστοι γιατροί δεν θα έρχονται σε επαφή με ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε Μονάδες νεογνών.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης και αποφάσισε να εισηγηθεί στον υπουργό Υγείας και οι ανεμβολίαστοι γιατροί να γυρίσουν στην εργασία τους με συγκεκριμένα μέτρα και πρωτόκολλο από 1.1.2023.

Με αυστηρό πρωτόκολλο η επιστροφή των νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Υπενθυμίζεται πως, με αυστηρό πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει τακτικά rapid test, επιστρέφουν, απο 1η Ιανουαρίου, οι ανεμβολίαστοι νοσηλευτές και διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΣΥ.

Μάλιστα, το πρωτόκολλο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών από 01.01.23, εισηγήθηκε κατά τη συνεδρίαση της Τεταρτης 14/12, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για τους διοικητικούς υπαλλήλους, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό η εισήγηση είναι επιστροφή με δυο τεστ την εβδομάδα και μάσκα υψηλής προστασίας.

Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί- Απόφαση ΣτΕ

Υπενθυμίζεται πως, το Συμβουλίο της Επικρατείας (ΣτΕ), με απόφασή του, έκρινε αντισυνταγματική την παράταση που είχε δοθεί από την κυβέρνηση ως το τέλος του χρόνου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και έδωσε τη δυνατότητα επανόδου στο σύστημα υγείας από την 1η Ιανουαρίου 2023 στους 2.100 εργαζόμενους σε νοσοκομεία.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε χαρακτηρίσει την απόφαση του ΣτΕ, Σεβαστή, αλλά “επικίνδυνη” για τη Δημόσια Υγεία. Μάλιστα όπως είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη και ερωτηθείς για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς,  απάντησε, “ποιος εμπιστεύεται γιατρούς που πιστεύουν ότι το εμβόλιο αλλοιώνει DNA”;

Διαβάστε επίσης 

Κατατίθεται στη Βουλή η τροπολογία για τις δωρεάν εξετάσεις για την καρδιά – Ποιοι θα τις κάνουν

ΠΕΦ: Έκκληση για άμεσο πάγωμα στη μείωση τιμών των φαρμακων το 2023

Ο Χιου Τζάκμαν μίλησε για την εγκατάλειψη από τη μητέρα του όταν ήταν 8 χρονών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.