Βρετανία: Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα COVID-19 σε μία εβδομάδα – Τι συμβαίνει στην Κίνα

Πάνω από ένα εκατομμύριο κρούσματα σε μια εβδομάδα στη Βρετανία και ανησυχία εγείρεται, όπως είναι φυσικό. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού τροφοδοτεί τις ανησυχίες που εκφράζονται για νέο χειμερινό κύμα στη Βρετανία.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε ξανά το φράγμα του ενός εκατομμυρίου σε εβδομαδιαία βάση, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες που εκφράζονται για νέο, χειμερινό κύμα, σύμφωνα με επίσημα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν χθες Παρασκευή.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Βρετανία που επιβεβαιώθηκε με εξετάσεις ότι μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 6% την εβδομάδα ως την 21η Νοεμβρίου. Την αμέσως προηγούμενη, ο αριθμός τους ήταν 972.000, σύμφωνα με την βρετανική στατιστική υπηρεσία (Office for National Statistics, ONS).

Κίνδυνος διπλής πανδημίας

Την ίδια ώρα υπάρχει αύξηση 40% των ασθενών στα νοσοκομεία εξαιτίας της γρίπης, σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία υγείας (National Health Service, NHS). Στελέχη του θεσμού έχουν προειδοποιήσει πως υπάρχει κίνδυνος «διπλής» πανδημίας, που θα αυξήσει πολύ την πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει ο ιστότοπος Our World in Data, η Βρετανία μετράει πάνω από 212.000 θανάτους εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου κάπου 24 εκατομμυρίων καταγεγραμμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2.

Στην Κίνα

Αντιθέτως, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα, για 5η συνεχόμενη ημέρα, μείωση των μολύνσεων από τον SARS-CoV-2 σε 24ωρη βάση, κάνοντας λόγο για 33.073 μολύνσεις, 3.988 με συμπτώματα της COVID-19 και 29.085 ασυμπτωματικές, που μετρούν χωριστά.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, επίσης για πέμπτη συνεχόμενη ημερα.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας με 1,4 δισεκ. κατοίκους παρέμεινε αμετάβλητος, στους 5.233 νεκρούς επί συνόλου 331.952 μολύνσεων με συμπτώματα, σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας (σ.σ. το κινεζικό υπουργείο Υγείας).

Η μείωση των κρουσμάτων συνεχίζεται παρότι οι αρχές χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα κι αναμένεται να ανακοινώνουν χαλαρότερα πρωτόκολλα καραντίνας μέσα στις προσεχείς ημέρες, έπειτα από διαδηλώσεις κι επεισόδια σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Διαβάστε επίσης

10 λόγοι για να μη σε πάρει από κάτω αν είσαι single τα Χριστούγεννα

Μπορεί το υαλουρονικό οξύ να προσφέρει ανακούφιση σε γυναίκες που πάσχουν από προβλήματα στην γεννητική περιοχή;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.