ΕΜΑ: Πράσινο φως για τα νέα εμβόλια κατά της «Όμικρον»

Πράσινο φως για τα νέα, επικαιροποιημένα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna, ενάντια στην παραλλαγή «Όμικρον», άναψε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, ο EMA έδωσε θετική σύσταση για την έγκριση των τροποποιημένων εκδόσεων των εμβολίων COVID-19 από την Pfizer/BioNTech και τη Moderna, τα οποία θα πρέπει να παρέχουν καλύτερη προστασία έναντι της παραλλαγής «Όμικρον» του ιού, δήλωσε την Πέμπτη εκπρόσωπος του Οργανισμού  Φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ανακοίνωση έγινε μετά από συνεδρίαση της επιτροπής ανθρωπίνων φαρμάκων του οργανισμού που εδρεύει στο Άμστερνταμ.

ΕΜΑ: Πράσινο φως για τα νέα εμβόλια κατά της Όμικρον

Τα εμβόλια συνιστώνται για χρήση ως αναμνηστικό εμβόλιο για άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει ακόμη να αποφασίσει εάν τα εμβόλια μπορούν να επιτραπούν στην ευρωπαϊκή αγορά..

Η επιτροπή μεταδίδει το NLtimes έκρινε ότι τα τροποποιημένα εμβόλια παρέχουν ισχυρή ανοσολογική απόκριση τόσο κατά της αρχικής παραλλαγής όσο και της παραλλαγής Omicron του κορονοϊού. Οι παρενέργειες είναι παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν σε άτομα που έκαναν αναμνηστικό εμβόλιο με προηγούμενες εκδόσεις των εμβολίων.

Τα εμβόλια για τον κορονοϊό που έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν με βάση την αρχική παραλλαγή του ιού, η οποία εμφανίστηκε μόλις πριν από τρία χρόνια.

Επειδή ο ιός έχει μεταλλαχθεί αρκετές φορές, τώρα ανταποκρίνεται διαφορετικά. Η παραλλαγή και οι υποπαραλλαγές Όμικρον, είναι καλύτερα σε θέση να αποφύγουν τις άμυνες που δημιουργούνται από τη φυσική έκθεση στον ιό ή με τον εμβολιασμό. Προκειμένου να εγκριθούν για χρήση, τα νέα εμβόλια πρέπει να είναι “δισθενή”, που σημαίνει ότι πρέπει να δράσουν τόσο κατά του αρχικού κορονοϊού όσο και κατά της παραλλαγής Όμικρον.

Διαβάστε επίσης 

Τα νέα εμβόλια, οι θάνατοι τον Αύγουστο και η άνοδος στην Αττική

Προσλήψεις 3.720 νοσηλευτών στο ΕΣΥ – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων της πανδημίας – Δείτε την προκήρυξη

Κινητοποιήσεις κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το clawback

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.