Κινητοποιήσεις κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το clawback

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι κλινικοεργαστηριακοί γιατροί, ενάντια στο clawback. Αναλυτικότερα, στάση εργασίας των διαγνωστικών εργαστηρίων, των πολυϊατρείων και των κλινικοεργαστηριακών ιατρών, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κλάδου έξω από το υπουργείο Υγείας αποφάσισε το Συντονιστικό Όργανο φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας στο ληστρικό, όπως το χαρακτηρίζουν, μέτρο του clawback.

Κινητοποιήσεις κλινικοεργαστηριακών γιατρών για το clawback

Σε τηλεδιάσκεψη της ολομέλειας του Συντονιστικού Οργάνου φορέων ΠΦΥ, όπου συμμετείχαν οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 16/09/2022 στις 11:00 π.μ., ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 10:00 -14:00.

Ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές προτάθηκε να υπάρξει αντίστοιχη κίνηση διαμαρτυρίας έξω από τον τοπικό ΕΟΠΥΥ σε οδηγίες που θα δοθούν από τον κατά τόπους Ιατρικό Σύλλογο.

Στην ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό Όργανο αναφέρει ό,τι η « κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ληστρικά μέτρα του rebate και του clawback που έχουν στην πλάτη τους ως χρέη τα τελευταία 10 χρόνια τα διαγνωστικά εργαστήρια, τα πολυϊατρεία και οι κλινικοεργαστηριακοί ιατροί και τα οποία έχουν φτάσει τους γιατρούς στην εξαθλίωση.

Διαβάστε επίσης 

ΣΦΕΕ: Η μείωση του clawback δεν επιτυγχάνεται με την εκ νέου ανακατανομή του

Προσλήψεις 3.720 νοσηλευτών στο ΕΣΥ – Μονιμοποίηση των συμβασιούχων της πανδημίας – Δείτε την προκήρυξη

Τα νέα εμβόλια, οι θάνατοι τον Αύγουστο και η άνοδος στην Αττική

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.