Τα λαχανικά που βάζουν «φωτιά» στον μεταβολισμό – Βάλτε τα στην διατροφή σας

Χωρίς αμφιβολία, τα λαχανικά είναι μια από τις πιο υγιεινές ποικιλίες τροφών που περιλαμβάνονται σε κάθε δίαιτα για ενίσχυση βιταμινών, μετάλλων και σύνθετων υδατανθράκων. Ιδανικά, για την προώθηση της απώλειας βάρους, καθώς είναι χαμηλά σε θερμίδες, αλλά σας χορταίνουν γρήγορα, τα λαχανικά αποτελούν αναμφισβήτητα πλεονέκτημα σε οποιοδήποτε διατροφικό πρόγραμμα, είτε εργάζεστε είτε όχι για να χάσετε βάρος.

Υπάρχει όμως ένα λαχανικό που υπερτερεί στην απώλεια βάρους καθώς αυξάνει τον μεταβολισμό,  και αυτό είναι τα σπαράγγια σύμφωνα με την διαιτολόγο Trista Best..

Τα λαχανικά που βάζουν φωτιά στον μεταβολισμό – Βάλτε τα στην διατροφή σας

Τα σπαράγγια έχουν υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε νερό όσο και σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα φανταστικά για την πέψη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανακούφιση του φουσκωματος , εξηγεί η Best.

«Το νερό και οι φυτικές ίνες βοηθούν στη μείωση ή την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και του φουσκώματος. Το κάλιο βοηθά στην πρόληψη της κατακράτησης νερού που μπορεί να είναι αιτία φουσκώματος. Και τα προβιοτικά διασφαλίζουν ότι το έντερο είναι ισορροπημένο και λειτουργεί αποτελεσματικά», σημειώνει.

«Τα σπαράγγια είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που σημαίνει ότι είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά πλούσια σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι καλό μόνο για την απώλεια βάρους αλλά και για τη γενική υγεία. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο που είναι χρήσιμο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης», λέει. «Το αντιοξειδωτικό περιεχόμενο των σπαραγγιών δεν πρέπει να αγνοηθεί για την ικανότητά του να βοηθά στην καταπολέμηση και την πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες».

Όσο για το πώς θα πρέπει να προετοιμάσετε τα σπαράγγια σας για να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία, το σοτάρισμα, είναι το καλύτερο για τη διατήρηση τόσο της γεύσης όσο και των θρεπτικών συστατικών.

Ωστόσο, η Best σημειώνει επίσης,  ότι τα αγγούρια και το σέλινο είναι δύο ακόμα λαχανικά με λίγες θερμίδες, που δημιουργούν αίσθημα πληρότητας και οδηγούν στην απώλεια βάρους.

Διαβάστε επίσης 

Το εκπληκτικό αλλά παράξενο μυστικό για να διατηρήσετε φρέσκα τα αυγά

Συμβουλές για να συντηρήσετε σωστά το κρασί στο σπίτι

 

 

 

 

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.