Παυλάκης για παλαιότερους και νέους ιούς: Έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

«Η πανδημία είναι εδώ, δεν εξαφανίστηκε, έρχονται κι άλλες» προειδοποίησε ο Γιώργος Παυλάκης.

Ο λαμπρός Έλληνας ερευνητής, διευθυντής στο Τμήμα Ανθρώπινων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτου Καρκίνου των ΗΠΑ και μέλος σε πρωτοποριακές έρευνες για το AIDS και άλλες επιδημίες, μιλώντας στο ραδιόφωνο του δήμου Αθηναίων “Αθήνα 9.84“, διατύπωσε την άποψη πως «έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας».

Σήμανε καμπανάκι για τον «κίνδυνο αύξησης των μολύνσεων στις γιορτές και τα πανηγύρια του 15Αύγουστου», ενώ προέβλεψε «δύσκολο χειμώνα» – παρά τα εμβόλια- λόγω της έκθεσής μας στις παραλλαγές και υποπαραλλαγές του κορονοϊού, που προοιωνίζονται μεταδοτικότερες, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο εάν θα δίνουν βαριές νοσηλείες.

Ταυτόχρονα εξήγησε ότι «η μη παθογόνος Όμικρον, όπως διαφημίστηκε, αποδείχθηκε η πλέον θανατηφόρα συγκρινόμενη με άλλα στελέχη που υποτίθεται ότι ήταν περισσότερο παθογόνα».

Στις δυσκολίες του επόμενου διαστήματος συμπεριέλαβε την ευλογιά των πιθήκων ευελπιστώντας -όπως είπε- σε «αλλαγή συμπεριφοράς παγκοσμίως, ώστε να αντιμετωπιστεί σοβαρά, ενώ βρίσκεται ακόμα στην αρχή της».

Ο έγκριτος επιστήμονας κράτησε αποστάσεις από την κατάργηση της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας σε αεροπορικά ταξίδια και στις μετακινήσεις με ΜΜΜ, αλλά και από την ακολουθούμενη επικοινωνιακή πολιτική σε σχέση με την πανδημία, κάνοντας λόγο για «αντιπαραγωγικά και αλληλοσυγκρουόμενα μηνύματα που προκαλούν σύγχυση…Θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να βασίζεται σε σταθερές αρχές ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος, άμεσα και καλύτερα».

Ο Γιώργος Παυλάκης δήλωσε αντίθετος με τον τρόπο υπολογισμού των θανάτων επειδή όπως είπε «έτσι, δεν θα ξέρουμε που βαδίζουμε», ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι «τα νούμερα των ανθρώπινων απωλειών που δίνονται στη δημοσιότητα έως τώρα, είναι σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές του ΠΟΥ».

Διαβάστε επίσης

Έκτακτος εμβολιασμός κατά της πολιομυελίτιδας – Ο ιός εξαπλώνεται στο Λονδίνο

O ιός Langya έχει εντοπιστεί στην Κίνα από το 2018 – Γιατί ανησυχούν τώρα οι επιστήμονες

Πόσο πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για την ευλογιά των πιθήκων στα παιδιά

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.