Αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων προβλέπει ο Θ. Πλεύρης, για σοβαρή αναζωπύρωση μιλά ο Α. Ξανθός

Θα υπάρξει κορύφωση του κύματος της πανδημίας με αύξηση τόσο των νοσηλειών όσο και των διασωληνώσεων χωρίς όμως πίεση στα νοσοκομεία, όπως εκείνη που αποτυπώθηκε την προηγούμενη περίοδο, εκτίμησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στη Βουλή.

Το φαινόμενο παρακολουθείται, διαβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκες σε χώρους με μεγαλύτερη επικινδυνότητα.

Σε επιφυλακή για αύξηση νοσηλειών

«Βρισκόμαστε σε μία επιφυλακή για αύξηση νοσηλειών και διασωληνώσεων, δε δείχνουν τα στοιχεία αυτή τη στιγμή ότι θα πιέσουν το σύστημα» είπε ο υπουργός Υγείας, εκτιμώντας ότι το φθινόπωρο και ο χειμώνας θα είναι πιο δύσκολοι.

Ο Θ. Πλεύρης απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων οριζόντων μέτρων, λέγοντας ότι δεν αποδίδουν και τάχθηκε υπέρ των στοχευμένων μέτρων για την προστασία του πληθυσμού.

Σε ότι αφορά στον εμβολιασμό είπε πως υπάρχει ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60 και τους ευάλωτους. Επανέλαβε ακόμη, ότι όσο διαρκεί η πανδημία, θα βρίσκονται σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάζονται, καθώς το μήνυμα είναι να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός πάντως υπογράμμισε ότι η πανδημία παίρνει χαρακτηριστικά σοβαρής αναζωπύρωσης και φαίνεται ότι προχωρά ανεξέλεγκτη. «Οι πάνω από 20.000 μολύνσεις και τα ποσοστά θετικότητας, προδιαγράφουν δύσκολο από υγειονομικής άποψης καλοκαίρι και αναδεικνύεται η πολιτική της πρόωρης λήξης από τη ΝΔ. Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να γίνει σοβαρή αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων και διορθωτικές κινήσεις ειδάλλως θα τεθούν σε κίνδυνο η βιώσιμη πορεία του τουρισμού και η λειτουργία της οικονομίας.

Να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το μήνυμα της ανακοπής της πανδημίας περνά μέσα από το δημόσιο σύστημα υγείας ζήτησε ο τομεάρχης υγείας του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγκίδης.

Διαβάστε επίσης

Το ιδανικό σημείο να απλώσετε την πετσέτα στην παραλία

Καθ. Παυλοπούλου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο – Έρχεται χρονιά επαναμολύνσεων

Αυτός είναι ο λόγος, που τα smoothies έχουν πάντα καλύτερη γεύση, όταν τα αγοράζετε στο Juice Bar

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.