Αυτός είναι ο λόγος, που τα smoothies έχουν πάντα καλύτερη γεύση, όταν τα αγοράζετε στο Juice Bar

Σήμερα, μπορείτε να βρείτε αμέτρητες συνταγές στο διαδίκτυο για να φτιάξετε smoothies στο σπίτι. Αλλά παραδεχτείτε το: αυτά τα ακριβά smoothies από το τοπικό Juice Bar πάντα είναι διαφορετικά. Έχουν λίγο πιο παχύρρευστη, γλυκιά και κρεμώδη γεύση από αυτά που φτιάχνετε μόνοι σας.

Σίγουρα υπάρχει κάτι διαφορετικό σχετικά με την υφή των επαγγελματικών smoothies.

Εξάλλου, το να φτιάξουμε το τέλειο smoothie εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς και από το τι χρησιμοποιούμε για να τα φτιάξουμε. Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός ότι το Juice Bar χρησιμοποιεί ένα σούπερ φανταχτερό μπλέντερ υψηλής απόδοσης ή ότι προσθέτουν σούπερ βιολογικές φράουλες τοπικής καλλιέργειας και υπερτροφές.

Αν πιστεύετε ότι τα σπιτικά smoothies δεν έχουν απλώς τη βελούδινη υφή των αντίστοιχων από το κατάστημα, το πρόβλημα μπορεί να είναι στον τρόπο που καταψύχετε τα φρούτα σας στο σπίτι έναντι της πιο αποτελεσματικής μεθόδου που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες .

Πράγματι, η υφή των κατεψυγμένων φρούτων σας μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας ανάμεσα σε ένα σούπερ ζωηρό και κρεμώδες smoothie που έχει γεύση καλοκαιριού σε ένα ποτήρι έναντι ενός ήπιου, παγωμένου και μέτριας γεύσης ποτού. Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές του wellandgood.com για να προετοιμάσετε και να καταψύξετε τα φρέσκα φρούτα σας με τον σωστό τρόπο και δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να ξοδέψετε πολλά για ένα smoothie υψηλής ποιότητας.

Πώς να παγώσετε τα φρούτα για να φτιάξετε smoothies στο σπίτι

1. Παγώστε τα φρούτα και τα λαχανικά όταν είναι πολύ ώριμα

Έχετε προμηθευθεί περισσότερα φρούτα από όσα θα χρειαστείτε την εβδομάδα και τώρα έχετε μείνει με ένα σωρό από μούρα που έχουν αρχίσει να χαλάνε; Χωρίς ιδρώτα. Δείτε αν είναι στη μέγιστη ωρίμανση τους, αν είναι λίγο μαλακά και γλυκά και παγώστε τα. Αυτό θα μεγιστοποιήσει τη φυσική γλυκύτητα των smoothies σας.

2. Πλύντε τα καλά

Είναι σημαντικό να πλένετε καλά τα φρέσκα προϊόντα σας για να αφαιρέσετε τυχόν βρομιές, βακτήρια ή επιβλαβή φυτοφάρμακα από το ευαίσθητο δέρμα τους, ειδικά φρούτα όπως οι φράουλες και τα ροδάκινα. Το ξέπλυμα των φρούτων και των λαχανικών κάτω από δροσερό τρεχούμενο νερό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας βρωμιάς για να αποτρέψει τυχόν τροφιμογενείς ασθένειες.

3. Πρέπει να είναι στεγνά πριν μπουν στην κατάψυξη

Για να αποτρέψετε τυχόν ανεπιθύμητο “κάψιμο” στον καταψύκτη και για να μην σχηματιστούν παγάκια στα κατεψυγμένα φρούτα σας, φροντίστε να τα στεγνώσετε εξαιρετικά καλά με μια χαρτοπετσέτα ή καθαρή πετσέτα και αφαιρέστε όλη την υγρασία όσο το δυνατόν καλύτερα πριν τα καταψύξετε.

4. Προετοιμάστε τα φρούτα (ή τα λαχανικά) για κατάψυξη

Μόλις τα προϊόντα σας είναι καθαρά και στεγνά, κόψτε κάθε κομμάτι φρούτου σε μικρότερα κομμάτια. Το να έχετε ήδη κομμένα τα φρούτα, θα είναι πιο εύκολο μετά να υπολογίσετε και να φτιάξετε γρήγορα ένα ή περισσότερα smoothies.

5. Παγώστε τα φρέσκα κομμάτια φρούτων σε ένα ταψί

Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να τα καταψύξετε, αλλά πώς ακριβώς; Χρησιμοποιώντας ένα ταψί, φυσικά. Για να το κάνετε αυτό, στρώστε ένα φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα ή ένα επαναχρησιμοποιήσιμο, κατάλληλο για κατάψυξη χαλάκι σιλικόνης. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα καθαρά και στεγνά φρούτα σε μια στρώση και βάλτε τα στην κατάψυξη για μερικές ώρες.

Παγώνοντας τα κομμάτια των φρούτων σε ένα ομοιόμορφο στρώμα σε ένα φύλλο ψησίματος, δεν θα γίνουν μία άμορφη μάζα. Μετά από μερικές ώρες, θα είναι αρκετά στερεά ώστε να στερεωθούν σε μια επαναχρησιμοποιήσιμη σακούλα ασφαλή για καταψύκτη χωρίς να κολλάνε μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα? Τέλεια ώριμα, γλυκά και χωρίς καψίματα κομμάτια φρούτων που είναι εξίσου καλά με αυτά που συνδυάζει το juice bar.

6. Μην καταψύχετε αυτά τα φρούτα και λαχανικά

Παρόλο που αυτό το τέχνασμα κάνει θαύματα για τις φράουλες, τις μπανάνες και τα βατόμουρα, ορισμένα προϊόντα είναι καλύτερα να τα αφήσετε εκτός κατάψυξης. Το κατεψυγμένο καρπούζι, οι φέτες εσπεριδοειδών, τα αγγούρια και τα μήλα τείνουν να γίνονται χυλώδη ή να οξειδώνονται γρήγορα.

Διαβάστε επίσης

Το τρέξιμο σε ψηλώνει;

Καθ. Παυλοπούλου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο – Έρχεται χρονιά επαναμολύνσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.