Γκ. Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση – Κάθε μέρα εμβολιάζονται 3.000 άτομα

«O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να την κάνουν». Όσο για τον γενικό πληθυσμό «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση».

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Γκίκας Μαγιορκίνης επισημαίνοντας παράλληλα ότι «βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ»

Πρόσθεσε δε ότι «η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποκλιμάκωση».

Γκ. Μαγιορκίνης: O γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση

Αναφερόμενος στο θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορονοϊό ο κ. Μαγιορκίνης και με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου είπε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν (σ.σ. στα εμβολιαστικά κέντρα) να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα το κάνει ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Διαβάστε επίσης

Αυτός είναι ο λόγος, που τα smoothies έχουν πάντα καλύτερη γεύση, όταν τα αγοράζετε στο Juice Bar

Το τρέξιμο σε ψηλώνει;

Εμβολιασμός των εγκύων έναντι της COVID-19 και κίνδυνος νοσηλείας των νεογνών και των βρεφών από κορωνοϊό

Καθ. Παυλοπούλου: Δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε νέο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο – Έρχεται χρονιά επαναμολύνσεων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.