Σύσταση για εμβολιασμό κατά της COVID με 4η δόση για τους άνω των 30 ετών, από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Σύσταση για εμβολιασμό κατά της COVID με 4η δόση στους άνω των 30 ετών θα απευθύνει η Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε να εισηγηθεί να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όλων των ατόμων άνω των 30 ετών με την τέταρτη δόση του εμβολίου.

4η δόση για τους άνω των 30 ετών

Τα μέλη της επιτροπής, απευθύνουν σύσταση έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για την δεύτερη αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Επιτροπή προχώρησε στην ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό των άνω των 60.

Η ανακοίνωση από την επιτροπή Εμβολιασμών

«Στο πλαίσιο της εφαρμογής της απόφασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών όσον αφορά τη χορήγηση της 2ης αναμνηστικής δόσης (4η δόση), παραμένει η ισχυρή σύσταση για τους άνω των 60.

Αναφορικά με τα άτομα του γενικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή επιστημονικά δεδομένα για το πρόσθετο όφελος που θα προσέφερε μια δεύτερη αναμνηστική δόση με τα υπάρχοντα εμβόλια. Ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εισηγείται να δίνεται η δυνατότητα εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα ηλικίας 30 ως 59 ετών εφόσον το επιλέξουν. Η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλους όσους το επιθυμούν την Δευτερα 27-06-22».

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα για τη χορήγησή της 4ης δόσης (2η αναμνηστική δόση) στους πολίτες ηλικίας άνω των 60 χρόνων και στους ανοσοκατασταλμένους έχει ανοίξει από τον περασμένο Απρίλιο. Μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί το 15% των δικαιούχων, περίπου 300.000 άτομα.

Διαβάστε επίσης

Ποια πόλη έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη; Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Ευλογιά των πιθήκων: Ο ΠΟΥ αποφασίζει για κήρυξη έκτακτης υγειονομικής κατάστασης

Μήνυμα απενεχοποίησης του διαβήτη στην επίδειξη μόδας του Βασίλη Ζούλια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.