Ποια πόλη έχει την καλύτερη ποιότητα ζωής στην Ευρώπη; Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, είναι η πόλη με την καλύτερη ποιότητα ζωής στον κόσμο, σύμφωνα με ετήσια αναφορά του Economist.

Η Βιέννη, αναφέρει ο Guardian κέρδισε την κορυφή που κατείχε η πόλη Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, η οποία υποχώρησε στην 34η θέση λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορονοϊού, όπως επισήμανε η Economist Intelligence.

«Η Βιέννη, η οποία έπεσε στη 12η θέση της κατάταξης νωρίς το 2021, από το γεγονός ότι τα μουσεία και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά, έχει από τότε ανακτήσει την πρώτη θέση που επίσης κατείχε το 2018 και 2019. Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές της είναι αυτά που κυρίως γοητεύουν τους κατοίκους της, μαζί με το καλό σύστημα υγείας και την πληθώρα ευκαιριών για πολιτιστικά δρώμενα και ψυχαγωγία», αναφέρει ο Guardian.

Η Μελβούρνη διατήρησε τη θέση της ως μια από τις καλύτερες για να ζει κανείς πόλεις του κόσμου, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, καθώς άλλες πρωτεύουσες της Αυστραλίας βγήκαν από τη λίστα των 10 κορυφαίων πόλεων. Πέρυσι, το Μπρίσμπεϊν, η Αδελαΐδα και το Περθ ήταν όλες τους στη δεκάδα, αλλά έπεσαν στην 27η, 30η και 32η θέση, αντίστοιχα.

Την πρωτεύουσα της Αυστρίας ακολούθησαν η πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη και η Ζυρίχη. Η Γενεύη ήρθε έκτη, η Φρανκφούρτη της Γερμανίας έβδομη και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ένατο.

Ο Καναδάς,, βρίσκεται στην τρίτη θέση, το Βανκούβερ στην πέμπτη και το Τορόντο στην όγδοη θέση αντίστοιχα. Η Οσάκα της Ιαπωνίας και η Μελβούρνη της Αυστραλίας μοιράστηκαν τη 10η θέση. Το Παρίσι ήρθε στη 19η θέση, 23 θέσεις πάνω από πέρυσι. Οι Βρυξέλλες κατέλαβαν την 24η θέση, αμέσως πίσω από το Μόντρεαλ του Καναδά.

 

Δέκα πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής

Βιέννη (Αυστρία)
Κοπεγχάγη (Δανία)
Ζυρίχη (Ελβετία)
Κάλγκαρι (Καναδάς)
Βανκούβερ (Καναδάς)
Γενεύη (Ελβετία)
Φρανκφούρτη (Γερμανία)
Τορόντο (Καναδάς)
Άμστερνταμ (Ολλανδία)
Οσάκα

Οι τελευταίες στην κατάταξη πόλεις 

Τεχεράνη (Ιράν)
Ντουάλα (Καμερούν)
Χαράρε (Ζιμπάμπουε)
Ντάκα (Μπανγκλαντές )
Πορτ Μόρεσμπι (Παπούα Νέα Γουινέα)
Καράτσι (Πακιστάν)
Αλγέρι (Αλγερία)
Τρίπολη (Λιβύη)
Λάγος (Νιγηρία)
Δαμασκός (Συρία)

Στη φετινή κατάταξη, το Λονδίνο βρέθηκε στην 33η θέση ενώ η Βαρκελώνη και η Μαδρίτη στην 35η και 43η αντίστοιχα. Το Μιλάνο της Ιταλίας κατατάχθηκε στην 49η, η Νέα Υόρκη στην 51η και το Πεκίνο στην 71η θέση. Ακόμα χαμηλότερα η Αθήνα, η οποία βρίσκεται στην 73η θέση.

Διαβάστε επίσης 

Ανάσα πρασίνου το νέο πάρκο «τσέπης» στην καρδιά της Αθήνας

Fraport Greece: Πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αεροδρομίων για τα μέτρα αναχαίτισης της διασποράς του κορωνοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.