Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και για τουρίστες από 1η Μαΐου

Τέλος τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και για τους τουρίστες από 1η Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, μετά από τη σημερινή συνεδρίαση επικυρώσε με βάση και τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι, από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στην χώρα μας αλλά και για την είσοδο στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Παράλληλα εισηγήθηκε κάποιες αλλαγές στα πρωτόκολλα του τουρισμού με ενδεικτικό το ζήτημα της υποδοχής στα ξενοδοχεία.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ομόφωνα:

Αναστολή για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού (COVID pass) από 1η Μαϊου και επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%.

Αναστολή πιστοποιητικού EUDCC στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ένα rapid τέστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, εξαίρεση τα νοσοκομεία και οι ΜΦΗ που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Ένα rapid τεστ (από 2 που ηταν ως τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις σπο το υπουργείο Παιδείας.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Παραμένουν οι μάσκες 

Οι μάσκες σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν. Η Επιτροπή θα εξετάσει ξανά το θέμα της μάσκας και αργότερα θα τεθεί “επί τάπητος” το τι θα γίνει από 1η Ιουνίου.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σημείωσε ότι μπορεί να μην καταργηθεί καθόλου η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους από την 1η Ιουνίου γιατί είναι ένα ήπιο μέτρο.

«Η μάσκα θα παραμείνει και τον Μάιο και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουμε αν θα καταργηθεί η υποχρεωτικότητά της, παρακολουθώντας την επιδημιολογική κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Διαβάστε επίσης 

Αναμένεται αύξηση σε εισαγωγές και σε θανάτους – Στο συρτάρι τα μέτρα από την Πρωτομαγιά

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.