Τι προκαλεί το γρήγορο φαγητό στο δέρμα σας; Οι ειδικοί απαντούν

Αν και κανείς δεν περιμένει ότι το γρήγορο φαγητό έχει οφέλη για την υγεία, μπορεί να μην γνωρίζει τι μπορεί να προκαλέσει στο δέρμα τα πολλά μειονεκτήματά του όσον αφορά την υγεία του δέρματος, λένε οι ειδικοί.

Το shefinds.com, επικοινώνησε με την δερματολόγο Dr. Elaine F. Kung, M.D., FAAD, ιδρύτρια της Future Bright Dermatology για να μάθει περισσότερα σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η συχνή κατανάλωση γρήγορου φαγητού στο δέρμα και την επιδερμίδα μας. Μιλήσε επίσης με την ειδικό σε θέματα περιποίησης και αντιγήρανσης, Δρ. Kim Harris, ND, φυσιοπαθητικό ιατρό στην Prescott Medical Aesthetics, για να μάθουμε πώς αυτοί οι τύποι τροφίμων μπορούν να επηρεάσουν τη γήρανση του δέρματος.

Η συχνή κατανάλωση γρήγορου φαγητού εγκυμονεί τον κίνδυνο της πρόωρης γήρανσης

Μαζί με τους κινδύνους για την υγεία όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και άλλες αρνητικές επιπτώσεις της συχνής κατανάλωσης φαστ φουντ, η Kung λέει ότι μια δίαιτα γεμάτη παρόμοια τρόφιμα μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος. «Η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων, όπως γρήγορα σνακ, ποτά και άμεσα έτοιμα γεύματα, όπως το γρήγορο φαγητό, συντομεύει τους δείκτες DNA, που αντιπροσωπεύουν τη βιολογική ηλικία ενός ατόμου», λέει. Αυτό, εξηγεί, «αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο» πρόωρης γήρανσης.

Η Χάρις συμφωνεί και σημειώνει ότι τα «ανθυγιεινά λίπη, η ραφιναρισμένη ζάχαρη και οι χημικές ουσίες» που βρίσκονται στο γρήγορο φαγητό μπορούν «επίσης να βλάψουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις πρωτεΐνες που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και νεανικό». Αυτή η βλάβη, τονίζει, «οδηγεί σε πρόωρες ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος και συνολική απώλεια λάμψης».

Προκαλεί φλεγμονή & αφυδάτωση στο δέρμα 

Η Χάρις λέει ότι το γρήγορο φαγητό είναι «γεμάτο με ανθυγιεινά λίπη, ραφιναρισμένη ζάχαρη και χημικές ουσίες», (το ίδιο που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση) που «οδηγούν επίσης σε φλεγμονή» στο σώμα. «Αυτή η φλεγμονή μπορεί να εκδηλωθεί στο δέρμα ως ακμή, ερυθρότητα και ευαισθησία», επισημαίνει. Το γρήγορο φαγητό είναι «διαβόητο πλούσιο σε αλάτι, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και ξηρό, θαμπό δέρμα», προσθέτει ο Χάρις, ενώ μοιράζεται επίσης συμβουλές για την αποφυγή των αρνητικών επιπτώσεων του γρήγορου φαγητού στην επιδερμίδα σας.

«Για να αποφύγετε αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις, είναι σημαντικό να τρώτε μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει πολλά φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη», καταλήγει η Harris, «Επιπλέον, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό για να διατηρείτε το δέρμα ενυδατωμένο από μέσα προς τα έξω.

Διαβάστε επίσης 

Οι 5 καλύτερες διατροφικές συνήθειες για πιο δυνατούς μύες

Η νόσος Graves συρρικνώνει τον εγκέφαλο

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.