Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

Η ανοδική πορεία των πανδημικών δεικτών, έβαλε φρένο στο να ανάψει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, το πράσινο φως, στην περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, οι έως τώρα προτάσεις της κυβέρνησης, που αφορούν στην αποκλιμάκωση, πάει πίσω, καθώς η κυρίαρχη πλέον υποπαραλλαγη «Ομικρον 2» συνεχίζει να εξαπλώνεται ταχέως και σχεδόν σε κάθε σπίτι να υπάρχει και από ένα κρούσμα, γεγονός που δείχνει ότι η διασπορά του ιού είναι στο… κόκκινο.

Καμία χαλάρωση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά

Με βάση την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, εισηγείται προς την κυβέρνηση, να μην υπάρξει καμία άρση των μέτρων τουλάχιστον έως την Πρωτομαγιά.

Πράγμα που σημαίνει ότι, Πάσχα θα κάνουμε με ενεργό το πιστοποιητικό εμβολιασμού ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους της εστίασης, αλλά και χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.

Γκάγκα: Παρατηρείται διαχειρίσιμη αύξηση 

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στο Πρώτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας: “Παρατηρείται μια ελάχιστη αύξηση, που είναι μεν διαχειρίσιμη, αλλά υπάρχει.

Βλέπουμε ότι επηρεάζονται οι μεγαλύτερες ηλικίες, δηλαδή βλέπουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους νεαρούς ενήλικες και περισσότερο μεγαλύτερους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να προσέξουμε για ένα διάστημα και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι σύντομα καλύτερα. Αλλά αυτό το διάστημα έχουμε αρκετές νέες μολύνσεις και θέλει προσοχή”, επεσήμανε η κα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης 

Κόντρα στη Βουλή για τη μονιμότητα των γιατρών – Η 10ετής ιστορία της επίμαχης διάταξης

Τι αναφέρει η εγκύκλιος για τη μονιμότητα των γιατρών και την προϋπηρεσία

Τα νέα οικογενειακά πρότυπα και τα διαζύγια – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία των τελευταίων 50 ετών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.