Χαλάρωση μέτρων: Ένα self test στα σχολεία – 100% πληρότητα στα γήπεδα

Σε νέα χαλάρωση των μέτρων, προχώρησε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του HealthStories.gr.

Ειδικότερα, η Επιτροπή εισηγείται στην κυβέρνηση, να μειωθούν σε ένα από δυο τα self test στα σχολεία. Επίσης αποφασίστηκε η πληρότητα στα γήπεδα να πάει στο 100%, από το  Σάββατο 26 Μαρτίου.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας αναφέρει τα εξής:

«Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας εισηγήθηκε ομόφωνα τη μείωση του αριθμού των τεστ που υποβάλλονται εβδομαδιαίως μαθητές και εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, καθώς και την αύξηση πληρότητας στα γήπεδα στο 100%.

Οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν ένα self test την εβδομάδα.

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ».

Πλεύρης: Από 15 Απριλίου καταργείται το πρόστιμο για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, δήλωσε, «Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στην περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, επισημαίνοντας πως αν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα τότε θα μπορούσαμε να πάμε σε μια απελευθέρωση αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το πότε θα καταργηθεί το εν λόγω μέτρο είπε «θα δούμε, πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι επικρίσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους η Γερμανία, η Γαλλία, Ελλάδα η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ήραν υπερβολικά «απότομα» τα μέτρα κατά του κορονοϊού και βρίσκονται αντιμέτωπες με σαφή αύξηση των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Όμικρον.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Χανς Κλούγκε, ο Οργανισμός βρίσκεται «σε επιφυλακή» για την επιδημιολογική κατάσταση στην ευρωπαϊκή ήπειρο, από την χαλάρωση των μέτρων, προσθέτοντας ωστόσο ότι παραμένει «αισιόδοξος».

Διαβάστε επίσης 

Θ. Πλεύρης: Από 15 Απριλίου η κατάργηση του προστίμου για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

ΑΧΕΠΑ: Καμία παρέμβαση για εισαγωγή ασθενών μετά από έγκριση της διοίκησης- Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.