Άρση ενός ακόμη μέτρου αποφασίζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τα σελφ τεστ στα σχολεία και η κυβέρνηση αναμένεται να κάνει δεκτή την εισήγηση για την άρση ενός, ακόμη, μέτρου, στην πορεία προς την κανονικότητα.

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επικρίνει πολλές ευρωπαϊκές χώρες – ανάμεσά τους και την Ελλάδα – για την απότομη, όπως τη χαρακτηρίζει, άρση των μέτρων ενάντια στον κορωνοϊό SARS-CoV-2, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταργηθεί το ένα από τα δύο σελφ τεστ στα σχολεία για μαθητές και για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

Η άρση του μέτρου αναμένεται να ισχύσει από τον Απρίλιο.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 26.785 νέα κρούσματα, 34 θανάτους και 342 διασωληνωμένους και εκφράζεται ανησυχία για τι θα γίνει μετά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οπότε αναμένεται να έχει βελτιωθεί ο καιρός στη χώρα και να εκδράμει πλήθος πολιτών.

Σελφ τεστ και αλλαγές στις καταγραφές

Η αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται από τις αρχές Μαρτίου στην Ευρώπη και έχει θορυβήσει τους επιστήμονες, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγγυηθούν ότι δεν θα εμφανιστεί ακόμη μία μετάλλαξη του ιού.

Παράλληλα οι σχετικές συστάσεις του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) είναι να αλλάξει και ο τρόπος ελέγχου για την COVID-19.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, στην εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία.

Όπως ανέφερε, τεστ για τον κορωνοϊό πρόκειται σύντομα να κάνουν μόνο όσοι έχουν συμπτώματα, όσοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή παρουσιάζουν αναπνευστική λοίμωξη. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι, όποιος θέλει, δεν μπορεί να κάνει σελφ τεστ.

Επιπλέον θα γίνουν αλλαγές και στην καταγραφή των κρουσμάτων. Σύντομα δεν θα ανακοινώνεται ο αριθμός τους, αλλά θα καταγράφονται μόνο οι σκληροί δείκτες, οι νεκροί, οι διασωληνωμένοι και οι εισαγωγές στις Μονάδες.

Όσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό αναμένεται να καταργηθεί, πάντα, φυσικά, ανάλογα και με την πορεία των σκληρών δεικτών της επιδημίας.

Διαβάστε επίσης

Καστορέλαιο: Τα εκπληκτικά οφέλη στο δέρμα και τα μαλλιά

Πού γίνονται δωρεάν rapid test, σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.