ΑΧΕΠΑ: Καμία παρέμβαση για εισαγωγή ασθενών μετά από έγκριση της διοίκησης- Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση σε δημοσιεύματα δίνει η διοίκηση του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ σημειώνοντας ότι έγινε εσκεμμένη διαρροή μέσω χορήγησης εγγράφων, αναφορικά με «τις εισαγωγές ασθενών στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ μόνο με απαιτούμενη έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την επιβάρυνση του κόστους της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης από τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση».

Το ΑΧΕΠΑ αποσαφηνίζει τα εξής:

«Στον ιατρικό χειρισμό των περιστατικών ουδεμία παρέμβαση γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για οποιοδήποτε περιστατικό επείγον ή προγραμματισμένο. Η έγκριση της Διοίκησης αφορά μόνο τη διοικητική διαχείριση των προγραμματισμένων περιστατικών και όχι των επειγόντων αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση της ορθότητας και διαφάνειας της διαδικασίας ως προς τη τήρηση της λίστας προτεραιότητας επεμβατικών πράξεων, που κατατίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την αποφυγή καταστρατήγησης της για οποιοδήποτε λόγο και αιτία με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο του συνόλου των πολιτών.
Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διαδικασίας θα τηρούνται από το νόμο οι προβλεπόμενες διατάξεις».

Νωρίτερα ο τομεάρχης Υγείας  της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία A.Ξανθός με δήλωσή του ζητούσε άμεσα εξηγήσεις από τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και την πολιτική ηγεσία.

Το έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 23/3, αφορά εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ (με ημερομηνία 14-3-2022) σύμφωνα με το οποίο:
“Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της διοίκησης – Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό».

Ο κ. Α. Ξανθός αναφέρει ότι «αυτό το έγγραφο μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και εύχομαι να μην αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ΕΣΥ.
Η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι ιατρική πράξη και σε καμία χώρα-μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν συνιστά απόφαση της διοίκησης.
Η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και η πολιτική ηγεσία του συστήματος υγείας καλούνται να δώσουν
άμεσα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη εντολή που παραπέμπει στα πιο σκοτεινά χρόνια της φροντίδας υγείας στη χώρα. Τότε που αξιοπρεπή φροντίδα είχαν όση είχαν «λεφτά ή πολιτικό μέσο».

Διαβάστε επίσης

Γλώσσα σώματος: Αν κάνετε αυτό με τα χέρια σας, να ξέρετε ότι δεν σας εμπιστεύονται

Θ. Πλεύρης: Από 15 Απριλίου η κατάργηση του προστίμου για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Επιστράτευσαν γερανό για να δουν νεογέννητο και εμείς ακόμα χαμογελάμε – Απολαύστε τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.