Θ. Πλεύρης: Από 15 Απριλίου η κατάργηση του προστίμου για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Η κατάργηση του προστίμου για ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα τεθεί σε ισχύ από τις 15 Απριλίου.

Αυτό δήλωσε την Τετάρτη από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας για το νομοσχέδιο που προβλέπει την παράταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού των ανεμβολίαστων υγειονομικών και τη σύμβαση με το Ίδρυμα Σ. Νιάρχος για το Νοσοκομείο Σπάρτης.

Θα εισπραχθούν τα 300 ευρώ 

«Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες«, είπε σχετικά με την κατάργηση του προστίμου.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο θέμα της κατάργησης του προστίμου.

Η ίδια επισήμανε πως αν τα κρούσματα πέσουν σε 200 με 300 την ημέρα τότε θα μπορούσαμε να πάμε σε μια απελευθέρωση αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το επίπεδο.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στο Περιστύλιο της Βουλής δήλωσε στους δημοσιόγραφους  ότι «σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Διαβάστε επίσης

Επιστράτευσαν γερανό για να δουν νεογέννητο και εμείς ακόμα χαμογελάμε – Απολαύστε τους

Μία δημοσιογράφος και ο σύζυγός της εθελοντές σε κλινική δοκιμή εμβολίου για τον κορωνοϊό – Γιατί και πώς το έκαναν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.