Τρία παιδιά διασωληνωμένα σε ΜΕΘ λόγω κορονοϊού

Τρία παιδιά νοσηλεύονται διασωληνωμένα σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό.

Μάλιστα, η μία περίπτωση αφορά σε ένα βρέφος, το οποίο βρίσκεται σε ΜΕΘ του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα ,το βρέφος είναι 22 μηνών και η εικόνα του είναι βελτιωμένη,  αν και παραμένει ακόμη στη ΜΕΘ.

Τα άλλα δύο παιδιά νοσηλεύονται στην Αθήνα και είναι ηλικίας 13 ετών. Το ένα εισήχθη στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, όμως διαγνώστηκε θετικό στον κορονοϊό και εισήχθη στη μονάδα COVID.

Το άλλο παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο με σπασμούς, οι οποίοι κατά την κα Γκάγκα δεν αποκλείεται να σχετίζονται με τη νόσο.

Σύνδρομο MIS-C

Στη νόσηση των παιδιών και την εμφάνιση του συνδρόμου MIS-C, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα και η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμοξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου. Όπως  «το τελευταίο διάστημα μας απασχόλησε το θέμα», το οποίο «είναι γνωστό από τις αρχές της πανδημίας.

Εμφανίζεται 4 με 6 εβδομάδες από την έναρξη της λοίμωξης. Έχουν νοσηλευτεί 119 παιδιά ως το τέλος του 2021, με διάμεση ηλικία τα 8 έτη. Σημαντικό ποσοστό εμφάνισε μυοκαρδίτιδα και 2 στα 10 χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ. Ο εμβολιασμός εφήβων, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης MIS-C κατά 91%»

Διαβάστε επίσης 

Μεταλλάξεις: 1.425 νέα κρούσματα με Όμικρον – 29 με Όμικρον 2

COVID-19: Σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα ακόμα και έναν χρόνο μετά την ανάρρωση

Χειμερινή κολύμβηση: Οφέλη και κίνδυνοι για την υγεία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.