Κορονοϊός: 6.948 θετικά self tests σε μαθητές-εκπαιδευτικούς

Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, 6.948 θετικά self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς δηλώθηκαν στην ειδική πλατφόρμα μέχρι και χθες το βράδυ.

Θετικά self tests σε μαθητές-εκπαιδευτικούς

Τα self tests έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς από τα περίπου 29.000 τμήματα που είχαν υποχρέωση να κάνουν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο και τα οποία ήταν κλειστά την περασμένη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας.

Στα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη 1 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου.

Για τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να πραγματοποιηθούν δυο rapid test και ένα self test, με δική τους επιβάρυνση.

35.870 κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, μέχρι και χθες Κυριακή 30 Ιανουαρίου, με ανοικτές την Πέμπτη και την Παρασκευή τις περισσότερες σχολικές μονάδες (περίπου 60-70%) ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 35.870 κρούσματα κορονοϊού ηλικίας έως 17 ετών.

Διαβάστε επίσης

Αλλαγή χρώματος στο άσπρο του ματιού

Θ. Πλεύρης: Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα θέτουν τον εαυτόν τους εκτός ΕΣΥ από 31 Μαρτίου

Πώς να χάσετε έως και 10 κιλά σε 10 εβδομάδες με τη δίαιτα της Mayo Clinic

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.