Πώς να χάσετε έως και 10 κιλά σε 10 εβδομάδες με τη δίαιτα της Mayo Clinic

Η δίαιτα της Mayo Clinic είναι από τα παλαιότερα προγράμματα υγιεινής διατροφής, κυριολεκτικά. Το πρώτο βιβλίο της Mayo Clinic Diet εκδόθηκε πριν από 73 χρόνια, το 1949.

Εβδομήντα τρία χρόνια μετά και η δίαιτα Mayo Clinic κατατάσσεται στην 5η καλύτερη θέση στις δίαιτες συνολικά, από την US News and World Report.

Η δίαιτα της Mayo Clinic, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, στον έλεγχο των μερίδων και στη δημιουργία θετικών συνηθειών. Σε σύγκριση με μερικές από τις μοντέρνες δίαιτες που έρχονται και παρέρχονται κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που έχουν περάσει, αυτό το διατροφικό πρόγραμμα είναι διαχειρίσιμο και αποτελεσματικό, όπως αναφέρει το eatthis.com.

Δείτε πώς λειτουργεί η δίαιτα της Mayo Clinic

Για να ακολουθήσετε τη δίαιτα Mayo Clinic, εξοικειωθείτε με την πυραμίδα υγιεινής διατροφής, τη γνωστή πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής βάρους. Αυτή η πυραμίδα θα σας βοηθήσει να οπτικοποιήσετε ποια τρόφιμα να επιλέξετε και με ποια συχνότητα.

Πώς να ακολουθήσετε τη δίαιτα της Mayo Clinic

Υιοθετήστε τις 5 υγιεινές συνήθειες

Μόλις γνωρίσετε την πυραμίδα, βάλτε τον εαυτό σας στο πρόγραμμα. Οι δύο πρώτες εβδομάδες χαρακτηρίζονται ως “Lose It!” φάση , και αν γίνει σωστά, θα δείτε το μεγαλύτερο μέρος της απώλειας βάρους σας.

Επικεντρωθείτε σε πέντε νέες, υγιεινές συνήθειες:

1. Φάτε ένα υγιεινό πρωινό.

2. Καταναλώστε τουλάχιστον τέσσερις μερίδες λαχανικών και φρούτων την ημέρα.

3. Τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως όπως καστανό ρύζι και κριθάρι.

4. Εστιάστε σε υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο, περιορίστε τα κορεσμένα λίπη και αποφύγετε τα τρανς λιπαρά.

5. Περπατήστε ή ασκηθείτε για 30 λεπτά ή περισσότερο κάθε μέρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης φάσης, έχετε επίσης την επιλογή να ενσωματώσετε μερικές συνήθειες, συμπεριλαμβανομένης της τήρησης ημερολογίου τροφίμων και δραστηριοτήτων, της άσκησης για 60 λεπτά ή περισσότερο την ημέρα και της αποφυγής επεξεργασμένων τροφίμων .

Κόψτε τις 5 ανθυγιεινές συνήθειες

Ίσως πιο σημαντικό από τις υγιεινές συνήθειες, είναι να διοχετεύσετε την ενέργειά σας για να κόψετε τις πέντε ανθυγιεινές συνήθειες που αναφέρει η Mayo Clinic:

1. Αποφύγετε την κατανάλωση πρόσθετης ζάχαρης.

2. Αποφύγετε τα σνακ, εκτός από φρούτα και λαχανικά.

3. Μην τρώτε πολύ κρέας και γαλακτοκομικά με πλήρη λιπαρά.

4. Μην τρώτε ποτέ ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.

5. Αποφύγετε να τρώτε έξω—εκτός εάν το φαγητό που παραγγείλετε ακολουθεί τους κανόνες της δίαιτας.

Αν γίνει σωστά, οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν μια απώλεια 3 έως 5 κιλών κατά τη διάρκεια της “Lose It!” φάση μόνο.

Φάση “Live It!”

Στη συνέχεια , όταν έρθει η τρίτη εβδομάδα, θα μπείτε στη “Live It!” φάση της δίαιτας. Ενώ θα μπορούσατε απλώς να επιμείνετε στη φάση “Live It!” μέχρι να χάσετε 10 κιλά την 10η εβδομάδα, η φάση έχει σχεδιαστεί για να χάνετε 1-2 κιλά την εβδομάδα και είναι αρκετά βιώσιμη για να διαρκέσει την υπόλοιπη ζωή σας.

Η φάση “Live It!” περιστρέφεται γύρω από την εκπαίδευση σχετικά με τις επιλογές τροφίμων, τα μεγέθη των μερίδων, τον προγραμματισμό του μενού, τη σωματική δραστηριότητα, την άσκηση και την τήρηση υγιεινών συνηθειών.

Η μέτρηση των θερμίδων λαμβάνεται υπόψη κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης: αν και τα ακριβή ποσά υπολογίζονται με βάση το άτομο, οι συστάσεις τείνουν να κυμαίνονται από 1.200 έως 1.600 θερμίδες την ημέρα για τις γυναίκες και 1.400 έως 1.800 για τους άνδρες.

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρώτε όσες περισσότερες θερμίδες μπορείτε ενώ συνεχίζετε να χάνετε βάρος γιατί αυτό είναι βιώσιμο.

Διαβάστε επίσης

Πώς μοιάζουν τα αρχικά συμπτώματα της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας

Μαύρο δίμηνο με πάνω από 5.200 νεκρούς από επιπλοκές της COVID-19

Ποια είναι η τροφή που δεν έχει ημερομηνία λήξης;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.